Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Vyhrali. Srdcia ľudí

V hokeji rozhodujú góly. Jednoduchá matematika. Kto ich strelí viac, zvíťazí.

13.05.2018 13:01
hokej ms SR rybár Foto: ,
Slováci po prehre so Švédskom.
debata (4)

Slováci dali tri, Švédi štyri. Ľahké počty. Švédi majú blízko k prvému miestu v skupine, Slováci si bodom pomohli, ale stále musia o postup do štvrťfinále tuho bojovať.

Na športe je krásne, že okrem gólov, bodov a sekúnd idú do popredia aj emócie. Prvotným poslaním športu je zábava pre masy ľudí.

Kto prišiel v sobotu na štadión do Kodane podporiť slovenských hokejistov, neľutuje. Rovnako sa hokejom bavili tisícky verných priaznivcov pri televízoroch.

Sekera a spol. si ich museli získať. Odhodlaním, vôľou a bojovnosťou až do poslednej chvíle. Aj preto mohli z ľadu – hoci po prehre – zísť so vztýčenými hlavami.

Prehrali zápas, i keď dôležitý, no vyhrali späť priazeň tých najdôležitejších. Fanúšikov. Pre nich sa šport robí.

Slovenskí priaznivci si v posledných rokoch dosť vytrpeli. Museli si zvyknúť, že ich hokejisti už dávno nevíťazia nad Dánmi, Rakúšanmi či Francúzmi pravidelne rozdielom dvoch tried. Účasť vo štvrťfinále je viac príjemným prekvapením než každoročnou samozrejmosťou.

O to viac si cenia každý vydarený zápas proti tímom rangu Švédska, ktoré má káder poskladaný takmer výlučne z hráčov NHL.

Víkend mali hokejoví priaznivci pod Tatrami krásny. Zverenci Craiga Ramsayho teraz stoja pred ďalšou náročnou úlohou – nesklamať ich vo zvyšných súbojoch základnej skupiny.

Rusko je ďalší veľký favorit. Výhra nad ním by bola prekvapením. No ak zahrajú Slováci ako v sobotu, fanúšikovia budú spokojní.

Vyhrajú ich srdcia.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2018 v hokeji