Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Totálny kolaps

Množstvo chýb v rozohrávke, mizerné prihrávky a nulová efektivita.

07.05.2018 00:12
Čiliak, gól, Švajčiari Foto: ,
Marek Čiliak inkasuje prvý gól v zápase so Švajčiarskom.
debata (22)

Zverenci Craiga Ramsayho nedokázali vôbec nadviazať na sobotňajší duel s Českom, v ktorom siahali po troch bodoch. Ani v ňom neboli lepšie mužstvo, no pôsobili konsolidovanejšie a čo bolo najdôležitejšie, dvakrát v ňom viedli.

Slovenským hokejistom už dlhšie chýba väčšia šikovnosť v útoku a tvorivosť. Nahrádzajú ju zväčša urputnou snahou a zodpovednou defenzívou. Aj tými sa dá zvíťaziť, ale nie pravidelne víťaziť.

Tieto aspekty hry totiž vyniknú, najmä keď mužstvo vedie. Z dobrej obrany sa dá vyrážať do nebezpečných protiútokov a pridať upokojujúci gól. Ak však hráči spod Tatier inkasujú ako prví, nebodaj im súper odskočí na dva góly, musia zmeniť štýl, hru viac otvoriť a vtedy zväčša prichádzajú chyby. Systém pomaly kolabuje.

Švajčiarom po výbornej prvej tretine stačilo využiť darovanú príležitosť v úvode druhej časti. Gólom v oslabení svojho súpera zarezali. Slováci predviedli totálny kolaps. „Prispôsobili sme sa hre Švajčiarov a nehrali to, čo sme mali natrénované. Musíme hrať lepšie s pukom a v útočnom pásme. Nemôžeme ho len tak odhadzovať,“ hodnotil tréner Ramsay.

Slováci sa ešte nadýchli k menšiemu odporu potom, ako ubránili dlhé oslabenie o dvoch hráčov. Ani to ich však nedokázalo vyburcovať natoľko, aby dostali Švajčiarov pod súvislý tlak a hrozili mu vyloženými gólovými príležitosťami. Švajčiarom stačilo, aby sa stiahli dozadu a pokojne čakali, o čo sa Slováci pokúsia.

Tí sa síce pokúšali, puk mali zrazu častejšie na hokejkách, no nič svetaborného už nevymysleli. Z totálneho kolapsu v druhej tretine sa už nedostali.

Slovenskí hokejisti prehrali aj v druhom zápase Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Dominik Graňák povzbudzovaný slovenskými...
22 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #švajčiarski hokejisti