Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Šťastiu naproti

Dostať vyrovnávajúci gól desať sekúnd pred koncom vždy bolí. Veľmi.

06.05.2018 08:05
Craig Ramsay, Vladimír Országh, Róbert Petrovický, Foto: ,
Zľava tréner slovenských hokejistov Craig Ramsay a jeho asistenti Vladimír Országh a Róbert Petrovický na striedačke počas zápasu s Českom.
debata (11)

Zverenci Craiga Ramsayho v sobotu večer bojovali zo všetkých síl a na ľade nechali dušu. Nesmierne cenné víťazstvo nad najväčším rivalom mali na dosah. Stačilo, keby Lukáš Cingeľ trafil opustenú bránku, keby jeho spoluhráči puk o pár sekúnd dlhšie podržali pri mantineli alebo keby Marek Čiliak potvrdil svoj výborný výkon aj pri strele klubového spoluhráča Martina Nečasa.

Na keby sa však nehrá.

Sklamaní slovenskí fanúšikovia v útrobách štadióna donekonečna skloňovali slovíčko smola.

„Bratia“ Česi mali podľa mnohých zase to tradičné „české štěstíčko“. V športe aj v bežnom živote však platí, že šťastie praje tomu, kto mu ide naproti. Roman Červenka a spol. mu veru naproti šli a nevzdali sa, ani keď sa im v samom závere nedarilo dostať do útočného pásma.

Smola aj šťastie sú relatívne pojmy. Prialo šťastie viac Čechom, ktorí boli v zápase lepší, korčuliarsky dominovali a nevyužili viacero vyložených šancí, ale v závere sa na nich usmialo alebo si počas zaujímavého súboja vybrali väčšiu dávku Slováci?

Dobrá správa pre fanúšikov je, že partia okolo Andreja Sekeru sa po zápase na nepriazeň osudu nevyhovárala. Kapitán pochválil spoluhráčov za oduševnený výkon. Brankár Čiliak priznal, že v prvom momente si bol istý, že puk po strele Nečasa má vo svojej moci.

Nešťastný Cingeľ vysvetlil, že sa snažil najmä vyhnúť zakázanému uvoľneniu, no nespomenul smolu ani šťastie. Rovnako ani strelec prvého gólu Michal Krištof, ktorý zdôraznil, že nie brankár, ale celé mužstvo nemôže dostať gól desať sekúnd pred koncom.

Víťazstvo nad Českom mohlo výrazne zvýšiť šance Slovákov na štvrťfinále. Dôležité je, aby ich nezvládnutý záver zápasu nezlomil. V ďalších stretnutiach musia ísť šťastiu naproti – minimálne ako Česi v sobotu.

Dramatický zápas Slovákov s Čechmi na MS Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Slovenskí fanúšikovia počas zápasu s Českom.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Českí hokejisti