Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Kto komu robí hanbu?

Stálo to za to - alebo: toto sme tu ešte nemali. V najpozitívnejšom slova zmysle. Strhujúca sedemdielna finálová séria hokejovej extraligy by si zaslúžila cenu za príťažlivý scenár a neopozeranú réžiu.

25.04.2018 15:02
Banská Bystrica, hokej Foto: ,
Hráči Banskej Bystrice oslavujú gól.
debata (6)

Dramatickým priebehom sa zaradila medzi najpamätnejšie v 25-ročnej histórii. Ešte sa v slovenských podmienkach nestalo, aby mužstvo, ktoré v súboji o titul prehráva 0:3 na zápasy a jednou nohou už korčuľuje na dovolenke – čo v majstrovskom garde platilo aj o súperovi – sa zrazu druhou odpichlo k veľkému obratu.

Trenčianska Dukla trikrát zrušila obhajcom z Banskej Bystrice šampiónske oslavy a doma už prestierala slávnostný stôl, no pomyselnú hostinu si užívali hostia.

Po troch prehrách sa vytrápili na kosť, klub stratil aj organizátorskú ostražitosť a dovolil pár nepríčetným výtržníkom pourážať jej hráčov. Vraj robia hanbu banskobystrickému hokeju. Pred rozhodujúcim zápasom nič príjemné, no zároveň aj veľká škvrna finálovomu sviatku.

Jeho vyvrcholenie v Trenčíne však malo vysokú kultúru i skvelú atmosféru. Diváci vzdali hold majstrom a dlho ďakovali Trenčanom za jedinečný príbeh. Vo finále i v tejto sezóne. V minulej si zachraňovali extraligovú kožu, v tejto siahali na zlato.

V poslednej chvíli ho sebavedomým výkonom ukoristili zverenci Vladimíra Országha. Ak majú krikľúni tvrdého banskobystrického jadra v sebe čo len štipku cti, hoci aj zbojníckej – mali by po kolenách prísť pred kabínu dvojnásobných majstrov a prosiť o odpustenie. Na to by však museli mať gule. Obrazne: prinajmenej také, aké mali obhajcovia v poslednom zápase sezóny.

Niet väčšej fanúšikovskej hanby, ako svojmu mužstvu neveriť, keď ide o zlato.

Svieti opäť na banskobystrickom stole.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HC 05 Banská Bystrica