Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Mohlo byť vymaľované

Derby Trnavy a Slovana prilákalo na tribúny rekordnú návštevu ročníka. Do hľadiska sa vrátili aj trnavskí ultras, ktorí viac ako rok vytrvalo bojkotovali domáce zápasy.

09.04.2018 14:27
Spartak Trnava, Slovan Bratislava Foto: ,
Radosť Trnavčanov po zápase so Slovanom.
debata

Vidina blížiaceho sa historického úspechu v slovenskej ére priniesla vyhlásenie prímeria. Radikálne krídlo, ktoré kritizovalo pomery v klube, o podpísaní mieru zatiaľ nehovorí. Nový posun však privítali hráči i tréneri.

Kouča Nestora El Maestra podpora fanúšikov mimoriadne potešila a nebyť nich, jeho zverenci by vraj taký výkon v najprestížnejšom slovenskom derby určite nepodali a sotva by ho vyhrali. Od nadšenia vyskočil na strechu lavičky ako Batman (už raz nad ňou od šťastia lietal) a obrátený do hľadiska oslavoval tesné víťazstvo s divákmi.

Keď sa pozeral na vriaci „kotel“, plnú severnú tribúnu, akú od svojho príchodu do Trnavy nikdy doteraz nezažil, bili sa v ňom dva pocity. Veľká radosť i veľký žiaľ.

Nepokoj v jeho futbalovej duši vyvolal fakt, že takú atmosféru si vychutnal prvý raz. A až v 26. kole. Keby bola samozrejmosťou v každom zápase, možno by už bolo rozhodnuté, zamyslel sa El Maestro.

Teraz čaká, že toto všetko bude mať reprízu. Nezostane len pri stretnutí so Slovanom. Verí, že fanúšikovia prídu aj na najbližší súboj s Ružomberkom. Podľa neho to bude pre jeho tím ešte dôležitejší zápas ako naposledy. Tribúny musia byť rozpálené a na ihrisku horieť tráva. To je ako finále, potrebujeme ho vyhrať, burcuje trnavský futbalový národ.

Práce na prvom trnavskom titule po 45 rokoch majú mierny časový sklz. Ale aj tak všetko nasvedčuje tomu, že už pred absolútnym finišom súťaže môže byť vymaľované…

Obrovské nadšenie v Trnave Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Hráči a realizačný tím FC Spartak Trnava po...
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #názor Michala Zemana #Nestor El Maestro