Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Bohatierka

Boh ľúbi trojicu - a ty máš na drese dve trojky - vravela Kuzminovej mama Oľga Šipulinová staršej dcére Anastasii pred štyrmi rokmi pod piatimi kruhmi v Červenej Poľane. Na trať šprintu vybiehala so štartovým číslom 33. Pozlátila ho, vo veľkom štýle obhájila prvenstvo z Vancouvru.

17.02.2018 15:49
ZOH 2018, biatlon, Kuzminová Foto: ,
Anastasia Kuzminová a jej radosť v cieli.
debata (9)

V Pjongčangu v tejto jej obľúbenej disciplíne ostalo najväčšie slovenské medailové eso v Kristových rokoch bez medaily. Kto si myslel, že sibírsky kvet podľahne kórejskému vetrisku, prerátal sa.

Pôvabný príbeh, ktorý nasledoval vzápätí, vojde do slovenskej športovej i svetovej biatlonovej histórie ako učebnicový príklad profesionality, zodpovednosti a nezlomného charakteru, keď športovec neochvejne bojuje o svoje meno i slávu krajiny; vie, že má životnú formu, verí si a túži o tom presvedčiť.

Kuzminová v ďalších troch disciplínach (lebo Boh ľúbi trojicu) potvrdila, že je biatlonistkou svetového formátu: najrýchlejšia na lyžiach, spoľahlivá na strelnici. Vzácne kovy získala v troch súťažiach, poslednú individuálnu vyšperkovala suverénnym zlatom v štýle štart – cieľ.

Spôsob, akým skĺbila náročnú kombináciu rodinného života a vrcholového športu, vzbudzuje obdiv. V olympijskom cykle medzi Soči a Pjongčangom priviedla na svet druhé dieťa, dcérku Oliviu. Do biatlonového bojiska sa pod vedením manžela Daniela vrátila ešte silnejšia.

Aktuálna realita v jej podaní je krajšia než akékoľvek rozprávky o bohatieroch, ktoré čítavala svojim deťom. V živote to býva neraz opačne – v rozprávkach hľadáme impulzy do bežných dní; to dobro, ktorého nikdy nie je dosť.

Som nesmierne šťastná, že môžem byť súčasťou slovenskej športovej histórie, vravela dvojnásobná najúspešnejšia slovenská športovkyňa roka pred olympijským vrcholom. S tým, že by ju rada písala naďalej.

Stalo sa, so šiestimi olympijskými kovmi je najúspešnejšou slovenskou reprezentantkou v histórii Hier.

Bohatierka, ako sa patrí.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Anastasia Kuzminová #Pjongčang 2018