Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Skúška ohňom

Trpezlivosť vraj ruže prináša. Hokejový priaznivec na Slovensku zväčša zhovievavý nie je. Nie div. Každý obľubuje víťazstvá, nie prehry.

14.02.2018 08:44
hokej, Slovensko, fanúšikovia Foto: ,
Ilustračné foto
debata (2)

Ťažko ho presvedčíte, že keď vytrvá rok či dva, bude lepšie. Navyše, v ostatných rokoch si chtiac-nechtiac akosi privykol, že výhier je stále menej.

Aj preto sa s vierou upiera k Miroslavovi Šatanovi – spasiteľovi, ktorý slovenský hokej viackrát zachránil na ľade. Veľké nádeje vkladá aj do Craiga Ramsayho, kanadského trénera s bohatými skúsenosťami z NHL.

Mnohí si pochvaľujú, že mužstvo pod vedením tejto dvojice hrá zodpovedne, moderne a rýchlo. Iným chýba väčšia pestrosť v ofenzíve. Na kreativitu si fanúšik zvykol z čias, keď Slováci zbierali medaily na MS.

Obdobie hokejových virtuózov Pálffyho, Demitru či Šatana sú už dávno preč. Nahradiť zlatú generáciu je takmer neriešiteľný rébus.

Navyše, Ramsay a jeho spolupracovníci potrebujú čas. Odkedy Šatan oznámil meno nového trénera, uplynulo šesť mesiacov. Málo na vštepenie nového systému hry do hláv hráčov, ktorých Ramsay predtým nepoznal.

Už dnes sa jeho zverenci stretnú s Rusmi. Najväčším favoritom na zlato. Čaká na nich Kovaľčuk, Daciuk či Moziakin… Ozajstná skúška ohňom.

Veď si to len porovnajte – v ôsmich prípravných stretnutiach si Slováci zmerali sily dvakrát s mladým výberom Česka, dvakrát s B-tímom Ruska a raz s Nemcami, Američanmi, Francúzmi a Nórmi. A ani tí neboli vždy v plnej sile.

Ak v náročnej skúške obstoja, vypukne pod Tatrami tradičný hokejový ošiaľ.

V opačnom prípade dajte hokejistom druhú šancu. Zaslúžia si ju. Do hry dajú srdcia. Pre úspech urobia všetko. Za dôveru a trpezlivosť sa azda odvďačia v ďalšom priebehu turnaja. O úspechu či neúspechu sa predsa bude rozhodovať až v play off.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Pjongčang 2018