Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šesť rokov som čakal, keď príde môj čas. Kolega z Ferrari prezradil o Schumacherovi nečakané informácie

Víťaz jedenástich veľkých cien vo formule 1 Rubens Barrichello prehovoril o tom, aké náročné bolo jazdiť v monoposte Ferrari a byť v tieni sedemnásobného majstra sveta Michaela Schumachera.

22.08.2023 14:20
17167580 Foto:
Rubens Barrichello a Michael Schumacher v časoch najväčšej slávy tímu Ferrari.
debata

Bývalý brazílsky pretekár prehovoril o svojej kariére vo svete najrýchlejších kolies v relácii Beyond the Grid. 47-ročný pilot bol v rokoch 2000 až 2005 tímovým kolegom Schumachera.

Počas tohto obdobia získal nemecký pretekár päť titulov majstra sveta za sebou. V Pohári konštruktérov v tých časoch taktiež dominovala talianska stajňa. Človek by si mohol myslieť, že všetky úspechy boli spoločným dielom celého tímu. Barrichello to vidí inak.

791023495 Čítajte viac Dojímavá scéna v F1: Chlapca vydesila nehoda, najlepší tím mu pripravil doživotný zážitok

„Vždy som mal dobrý vzťah s tímovými kolegami, ale Schumacher ma nikdy nepodporoval. Nikdy tam nebol preto, aby mi pomohol. Michael bol iný, jeho metódy boli iné,“ spomínal na slávne časy vo Ferrari Barrichello.

Brazílčan počas svojej kariéry odjazdil 322 veľkých cien. A okrem Ferrari pôsobil aj v tímoch HSBC Steward Ford, Honda Racing, Brawn a Williams.

Michael Schumacher Čítajte viac Jeden radil manželke, aby ho odstrihla od sexu, druhý mu po nehode odpustil. Kto Schumachera neznášal a kto ho mal rád?

„Mnohokrát sme začali konverzáciu a potom ju nedokončili, pretože pokračoval s niekým iným. Cítil som, že celý tím patrí jemu.“ Priznáva, že byť dvojkou za fenoménom motoršportu nebola vôbec jednoduchá úloha.

„Šesť rokov som cítil, že sa rozvíjam a čakal som, kedy príde môj čas. Michael bol lepší ako ja, navyše prišiel do tímu skôr a Jean Todt ho vnímal ako syna,“ dodal Barrichello, ktorý vo formule 1 skončil po sezóne 2011.

Najbohatší pretekári v histórii formuly 1 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Medzi najväčšími boháčmi v histórii formuly 1...
debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Michael Schumacher