Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec dohadom, Ferrari sa buchlo po vrecku. Leclerc sa dočkal historickej zmluvy

Monacký pretekár formuly 1 Charles Leclerc mal podľa magazínu Sportune predĺžiť zmluvu s Ferrari do roku 2026 s opciou na ďalšie tri sezóny.

05.08.2023 18:39
Charles Leclerc Foto: ,
Charles Leclerc má budúcnosť vo formule 1 vyriešenú.
debata (2)

O Leclercovej budúcnosti sa v posledných týždňoch veľa hovorilo v súvislosti s jeho šancami bojovať o majstrovský ti­tul.

Teraz ukončil všetky špekulácie s tým, že jeho snom je vyhrať šampionát F1 v červenom drese Ferrari. Leclerc mal podpísať zmluvu, ktorá mu v prípade jej dodržania do roku 2029 prinesie 185 miliónov eur.

Leclerc sa tým pádom zaradí k najlepšie plateným pretekárom na štartovom rošte šampionátu najrýchlejších kolies. Takú dlhú zmluvu (v prípade využitia opcie) v súčasnosti nemá ani jeden pilot. Max Verstappen je s Red Bullom dohodnutý do konca roka 2028.

791023495 Čítajte viac Dojímavá scéna v F1: Chlapca vydesila nehoda, najlepší tím mu pripravil doživotný zážitok

Šéf tímu Ferrari Fred Vasseur sa mal stretnúť s agentmi oboch pretekárov koncom minulého mesiaca, pričom rokovania s Leclercom mali prebehnúť omnoho rýchlejšie ako s dvojkou v tíme, Španielom Carlosom Sainzom.

Podľa zistení Sportune mal Leclercov manažér Nicolas Todt – syn bývalého šéfa Ferrari a Medzinárodnej automobilovej federácie Jeana Todta – hovoriť o budúcnosti svojho klienta s mnohými tímami F1. Prebehnúť mali stretnutia s Mercedesom, Aston Martinom, Alpine aj Red Bullom.

Modelky, cyklistka i hudobníčka. Krásky jazdcov F1 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Max Verstappen (Red Bull) - Kelly Piquetová....
2 debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Ferrari #Charles Leclerc #Carlos Sainz ml.