Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Opäť ruský bizár. Trojici najlepších donieslo malé dieťa samopaly. Normálny človek by sa vraj potešil

Pretekári, ktorí sa na majstrovstvách Ruska v ľadovom speedwayi dostali na stupne víťazov, dostali veľmi netradičné ceny.

12.02.2024 08:36
646470898 Foto:
Nikita Bogdanov počas predvojnového podujatia v Poľsku.
debata (46)

Preteky motoriek na ľadovej ploche, ktoré sa konali vo Vjatských Poljanoch, vyhral Nikita Bogdanov. Tesne za ním skončili Dinar Valejev a Dmitrij Koltakov.

Usporiadatelia ich odmenili netradičným, a vzhľadom ku konflikte na Ukrajine asi aj dosť nevhodným darom. Išlo o samopaly, ktoré trom najlepším pretekárom odovzdalo malé dieťa.

„Toto nie je vtip, toto sú ruské ocenenia za umiestnenie na stupňoch víťazov!“ – napísal Hubert Czaja zo Speedwaynews.co.uk na Twitteri.

Útočné pušky, ktoré jazdcom rozdal chlapec, pôsobia bizarne. V európskych krajinách sa nad spôsobom odmeňovania zastavili viaceré weby, naopak podľa ruského portálu VKontakte na zbraniach ako odmene pre športovcov nie je nič zvláštne. „Každý normálny človek by sa z takejto ceny potešil,“ uvádza ruský portál.

Podľa komentujúcich pod správou, ktorá informuje o kritike samopalov v Európe, ide iba o snahu vytvoriť škandál a hystériu na úkor krajiny, ktorá pred viac ako dvoma rokmi napadla svojho ukrajinského suseda.

663375137 Čítajte viac Arbitráž zverejnila, ako sa Rusi bránili v prípade Valijevovej. Bájky o dedkovom lieku, ktorý sa "pošmykol" a iné výhovorky

„Čo zas vymýšľajú…každý normálny človek by sa z takého ocenenia potešil. Európa je v hystérii,“ napísali do diskusie.

Organizátori darované zbrane vysvetlili tým, že v oblasti sa nachádza zbrojárska fabrika, ktorá ceny pre turnaj sponzorovala.

Nie je to prvýkrát, čo sa na speedwayových súťažiach v Rusku odohrali kontroverzné udalosti. V roku 2022, krátko po začiatku vojny, miestni aktivisti využili štart miestnej ligy a pózovali na fotografiách v plastrónoch s písmenom „Z“, ktorý symbolizuje ruskú inváziu na Ukrajinu.

Ana Markovičová kritizuje ruských športovcov Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Chorvátska futbalová reprezentantka Ana...
46 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #motorky #kalašnikov #samopal #Nikita Bogdanov #malé dieťa