Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál v najlepšom tíme formuly 1: Šéf Red Bullu čelí vážnym obvineniam, vyzvali ho na odstúpenie

Interné vyšetrovanie Christiana Hornera môže veľmi rýchlo viesť k odchodu šéfa najúspešnejšieho tímu F1 Red Bullu Racing. 50-ročný Brit je podozrivý z posielania nevhodných fotografií jednej zo zamestnankýň.

06.02.2024 07:45
Christian Horner a jeho manželka Geri Halliwell Foto: ,
Manželkou šéfa Red Bullu Christiana Hornera je bývalá členka dievčenskej popovej skupiny Spice Girls Geri Halliwellová.
debata (1)

Zdalo sa, že nedávne oznámenie prestupu Lewisa Hamiltona z Mercedesu do Ferrari bude najväčšou senzáciou vo formule 1 pred začiatkom novej sezóny.

No prevýšiť ho môže črtajúci sa škandál v najúspešnejšom tíme posledných rokov. Kontroverzné udalosti okolo šéfa tímu Red Bull Hornera môžu viesť dokonca k zmene na čele tímu.

Podľa viacerých špecializovaných portálov bol prvým muž červených býkov vyzvaný, aby odstúpil zo svojej funkcie.

842531103 Čítajte viac Hamilton si stále pamätá na krok do neznáma. V červenom Ferrari túžil jazdiť od útleho veku

V priebehu pondelka holandský De Telegraaf informoval o vyšetrovaní, ktoré sa v rakúskej stajni začalo v súvislosti s obvineniami z nevhodného správania Christiana Hornera. Brit, ktorý je na čele Red Bullu od vzniku tímu v roku 2005, všetky obvinenia poprel.

Nemecký Motorsport Total tvrdí, že rakúski šéfovia spoločnosti na výrobu energetických nápojov už požiadali Hornera, aby dobrovoľne opustil svoju pozíciu.

Pre svet F1 by bol jeho odchod obrovský šok, pretože Brit vybudoval úspešný tím formuly 1 prakticky od nuly. V jeho farbách získal štyri majstrovské tituly Nemec Sebastian Vettel a posledné tri Holanďan Max Verstappen. Red Bull sa pod jeho vedením tešil zo šiestich triumfov v Pohári konštruktérov.

223508053 Čítajte viac Čudné pohľady pri raňajkách, so Schumacherom sa rozprávať nedalo. Bolo to požehnaním aj prekliatím

Podľa zistení Motorsport Total má Red Bull dôkazy potvrdzujúce Hornerovo údajné nevhodné správanie. Web však nezverejnil žiadne detaily tohto prípadu.

Bild však tvrdí, že šéf tímu so sídlom v Milton Keynes mal poslať kompromitujúce fotografie jednej zo zamestnankýň stajne. Čo sa malo byť odfotografované Bild nešpecifikoval.

Britský Daily Mail nevylučuje, že najnovšie obvinenia voči Christianovi Hornerovi sú výsledkom vnútorných sporov v Red Bulle po smrti miliardára Dietricha Mateschitza.

Lewis Hamilton Čítajte viac Hodnota Ferrari raketovo vzrástla po podpise Hamiltona. Začnú investori vo veľkom predávať akcie?

Len pred pár mesiacmi sa objavili špekulácie, že Horner chce z tímu odstrániť Helmuta Marka, ktorý je v Red Bulle poradcom a okrem iného má obrovský vplyv na dôležité rozhodnutie v tíme, ako sú napríklad zmluvy pre pilotov.

Horner a Marko fanúšikov ubezpečili, že počas sezóny 2023 mali dobré vzťahy. Navyše, 80-ročný Rakúšan Marko má stále platnú zmluvu, ktorá mu vyprší na konci tohto roka.

V pondelok sa hovorca Red Bullu vyjadril informáciám o vyšetrovaní Hornera. „Keď sa spoločnosť dozvedela o určitých obvineniach, začalo sa nezávislé vyšetrovanie. Tento proces už prebieha. Vedie ju externý právnik špecializujúci sa na takéto veci,“ uviedol hovorca.

Podľa neho berie spoločnosť problém mimoriadne vážne a ubezpečil, že vyšetrovanie bude ukončené v čo najskoršom možnom termíne. „V tejto chvíli by nebolo vhodné sa k veci ďalej vyjadrovať,“ dodal.

Modelky, cyklistka i hudobníčka. Krásky jazdcov F1 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Max Verstappen (Red Bull) - Kelly Piquetová....
1 debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Red Bull Racing #Max Verstappen #Christian Horner