Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čudné pohľady pri raňajkách, so Schumacherom sa rozprávať nedalo. Bolo to požehnaním aj prekliatím

Španiel Fernando Alonso je vo veku 42 rokov najdlhšie slúžiacim pilotom Formuly 1. V dokumente DAZN sa rozhovoril o svojej rivalite s Michaelom Schumacherom, ktorý je po úraze spred desiatich rokov stále skrytý za múrmi svojej rezidencie.

03.02.2024 15:51
223508053 Foto:
Fernando Alonso a Michael Schumacher po VC Španielska v roku 2012.
debata (2)

Na pretekárskej trati bol Schumacher vždy „naozaj tvrdý chlap“, hovorí Alonso. "Bol veľmi chladný, vždy si udržiaval odstup a vždy sa snažil zastrašiť.

Bol to jazdec, s ktorým bolo veľmi ťažké viesť rozhovor. Keď ste prišli na raňajky, vždy sa na vás pozeral trochu zvláštne. Vedeli ste, že medzi vami panuje rivalita, ale on to bral ako samozrejmosť."

Pre Alonsa to bolo prekliatie aj požehnanie. „Súper, rivalita, ale aj inšpirácia. Pretože okrem toho, že bol jedným z najtvrdších súperov, akých som kedy mal, alebo najtvrdším, akého som kedy mal, musíte si uvedomiť, že každé dieťa potrebuje vzor.“

Michael Schumacher Čítajte viac Na toto čakali milióny fanúšikov 10 rokov: Schumacher sa má po prvýkrát ukázať na verejnosti

Zatiaľ čo Alonso do roku 1998 ešte pretekal v motokárach, Schumacher už pôsobil vo formule 1 a v Alonsovej debutovej sezóne v roku 2001 už mal na konte tri tituly majstra sveta.

Alonzo preto Schumachera začal pozornejšie sledovať – ako sa správa, ako reaguje, ako sa oblieka, ako jazdí.

„Je to inšpirácia, ktorú si zapíšete do pamäti, a zrazu sa ocitnete na kolesách s ním a bojujete s ním každú nedeľu. Bolo to niečo veľmi výnimočné.“

Michael Schumacher Čítajte viac Dobré správy. V zákulisí F1 sa vraj šepká o tom, že Schumacher sedí pri stole a večeria

Oboch spájala obrovská súťaživosť. Často na seba narazili aj mimo okruhu, ale ako zdôrazňuje Alonso v dokumentárnom filme „Fernando Revelado“, vždy sa k sebe správali s rešpektom.

Z histórie formuly je jasné, že Alonso mal svojho soka dokonale napozeraného. Španiel si v roku 2005 zabezpečil svoj prvý titul majstra sveta a odsunul Schumachera na tretie miesto.

V nasledujúcej sezóne zviedli obaja ďalší ostrý súboj: Alonso nakoniec oslavoval svoj druhý titul majstra sveta s náskokom len 13 bodov pred Schumacherom.

Nová kráska po boku Micka Schumachera Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Spoznajte v infogalérii novú partnerku...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #F1 #Fernando Alonso #Michael Schumacher