Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šialený názov, jeden z najdivnejších v histórii F1. Druhý tím Red Bullu začal novú éru

Krkolomný, ale sponzori z neho budú mať určite radosť. Vo formule 1 prišlo k zmene názvu jedného z tímov. Tím Alpha Tauri, ktorý je druhou stajňou Red Bullu, sa po novom bude volať Visa Cash App RB F1 Team.

24.01.2024 17:01
AlphaTauri Foto:
Starý monopost AlphaTauri bol čierno-biely. V tom novom by mala prevládať modrá farba a predstavia ho 8. februára v Las Vegas.
debata

Stajňa F1 v rámci dlhodobého globálneho partnerstva s americkou spoločnosťou vydávajúcou kreditné karty túto novinku oznámila v stredu približne mesiac a pol pred začiatkom novej sezóny.

Nad netradičným názvom krútil hlavou aj známy moderátor pretekov formuly 1 Števo Eisele. „Napokon to nie je žiadna premyslená marketingová stratégia ako som si naivne myslel, ale jeden z najdivnejších názvov tímov v celej histórii F1,“ napísal na Facebooku.

Zmenu si naopak pochvaľoval generálny riaditeľ tímu Peter Bayer. „Je fantastické odhaliť novú identitu a privítať nových partnerov pri vstupe do ďalšej fázy histórie tímu Formuly 1,“ skonštatoval. Tento tím vznikol pôvodne pod názvom Toro Rosso v roku 2005 z tímu Minardi a od roku 2020 sa nazýval Alpha Tauri.

Pretekársky tím zverejnil na sociálnej sieti nový vzhľad tímu s mottom: „Začiatok novej éry!“ Rovnako ako Red Bull Racing, aj Visa Cash App RB F1 Team vlastní rakúsky výrobca energetických nápojov Red Bull. Pilotmi v minulej a aj pre budúcu sezónu sú Júki Cunoda a Daniel Ricciardo.

Modelky, cyklistka i hudobníčka. Krásky jazdcov F1 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Max Verstappen (Red Bull) - Kelly Piquetová....
debata chyba
Viac na túto tému: #Alpha Tauri #Visa Cash App RB F1 Team