Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schumacher dostal trest za súboj s Barrichellom

Nemecký pilot tímu seriálu majstrovstiev sveta F1 Mercedes Michael Schumacher dostal za svoj nebezpečný atak na bývalého tímového kolegu Rubensa Barrichella na okruhu Hungaroring trest v podobe pádu o 10 miest na najbližšom podujatí šampionátu - Veľkej cene Belgicka (29. augusta).

01.08.2010 20:01
Michael Schumacher Foto: ,
Michael Schumacher.
debata (4)

Sedemnásobný majster sveta počas nedeľňajšej Veľkej ceny Maďarska takmer vytlačil Brazílčana pri jeho predbiehacom manévri na stenu oddeľujúcu trať od boxovej uličky. Tridsaťosemročný Barrichello, ktorý bol šesť rokov Schumacherovým tímovým kolegom vo Ferrari (2000 – 2005), dokonca označil celý incident za najnebezpečnejšiu situáciu v jeho kariére. Jazdec Williamsu si napokon vybojoval 10. miesto, jeho slávnejší kolega skončil o jednu priečku horšie.

Trest vo forme pokuty dostali tímy Mercedes a Renault. Stajne zaplatia 50 tisíc dolárov za nebezpečné „prešľapy“ v boxoch. Technici Renaultu pustili Roberta Kubicu v boxoch do cesty Adrianovi Sutilovi, tím Mercedesu musel platiť za nedostatočne upevnené koleso na monoposte Nika Rosberga.

Poliak Kubica sa v boxovej uličke zrazil s vozidlom nemeckého pilota tímu Force India Sutila, ktorý práve vchádzal na výmenu pneumatík. Technici Renaultu nepozorne v tom istom čase pustili 25-ročného Krakovčana do jeho dráhy. Sutil so zničeným monopostom už nemohol pokračovať v pretekoch a Nemec tiež odstúpil. Rosberg, ktorý vychádzal od svojich mechanikov, stratil ešte v boxovej uličke zadné koleso a musel rovnako ako Sutil predčasne skončiť.

4 debata chyba