Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec vo Ferrari, šanca v Mercedese. Schumacher hovorí o novom začiatku

Nemecký pretekár Mick Schumacher podpísal zmluvu s Mercedesom. V tíme formuly 1 bude pôsobiť ako náhradný jazdec popri britskej dvojici Lewis Hamilton a George Russell.

15.12.2022 14:45 , aktualizované: 15:59
Mick Schumacher Foto: ,
Mick Schumacher.
debata (1)

Vo štvrtok zároveň ukončil spoluprácu s Ferrari, v ktorého juniorských štruktúrach bol od roku 2018.

Dve sezóny jazdil za jej dcérsku stajňu Prema Racing v nižšej F2 a v roku 2020 získal titul.

„Scuderia Ferrari ďakuje Mickovi za tieto štyri roky, množstvo spoločných kilometrov a do budúcna mu praje len to najlepšie,“ uviedla talianska automobilka vo svojom štvrtkovom stanovisku.

Schumacher absolvoval predchádzajúce dve sezóny v americkom tíme Haas a získal dohromady dvanásť bodov v dvoch pretekoch.

„Som nadšený, že môžem byť súčasťou tímu ako jeho rezervný jazdec na rok 2023. Som odhodlaný dať do toho všetko a beriem to ako nový začiatok,“ uviedol Mick Schumacher.

"Mick je talentovaný mladý jazdec a sme radi, že sa stal súčasťou nášho tímu. Je to tvrdý pracant s pokojným a metodickým prístupom. Stále sa chce učiť a zlepšovať sa ako pilot. To všetko sú dôležité vlastnosti a sme radi, že nám pomôže s vývojom monopostu W14.

Vieme tiež, že vďaka dvojročným skúsenostiam vo Formule 1 bude pripravený naskočiť do auta a nahradiť Lewisa alebo Georgea," povedal šéf Mercedesu Toto Wolff o príchode Schumachera.

V uplynulom ročníku výrazne zaostával za svojím dánskym tímovým kolegom Kevinom Magnussenom a v kokpite ho oficiálne nahradil krajan Nico Hülkenberg.

Zaujímavosťou je, že aj druhý zamestnávateľ Micka Schumachera v F1 je spojený s jeho otcom Michaelom, ten získal päť zo svojich siedmich majstrovských titulov s Ferrari (2000 – 2004) a po prestávke ukončil kariéru práve v Mercedese.

Najkrajšie monoposty formuly 1 v histórii Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
15. Williams FW14 (1991).
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mick Schumacher