Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trpký koniec mladého Schumachera: Zaslúžim si miesto v F1, odkázal

Stajňa Haas F1 Team vo štvrtok oznámila, že nepredĺži zmluvu so svojim pilotom a synom legendárneho Michaela Schumachera. Budúcnosť Micka Schumachera v šampionáte je neistá.

17.11.2022 09:30
737413960 Foto:
Mick Schumacher sa za dva roky dokázal iba dvakrát dostať do najlepšej desiatky. Jeho najlepším výsledkom je 6. miesto z VC Rakúska.
debata

Počas celého roka sa množili špekulácie o Schumacherovej budúcnosti. Počas neho čelil Nemec tvrdej kritike zo strany šéfa tímu Guenthera Steinera, nakoľko sa dlho nedokázal umiestniť na bodovaných priečkach.

„Rozhodli sme sa ísť v budúcnosti odlišným smerom. Celý tím praje Mickovi veľa úspechoch pri jeho ďalších krokoch v kariére,“ uviedol vo vyhlásení Steiner.

Samotný Schumacher neskrýval rozčarovanie z rozhodnutia tímu Haas. „Nechcem zakrývať skutočnosť, že som veľmi sklamaný z toho, že mi nepredĺžili zmluvu,“ uviedol 23-ročný nemecký pilot na sociálnych sieťach. Následne sa poďakoval Haasu aj Ferrari za príležitosť, ktorú v šampionáte najrýchlejších kolies dostal.

Nelson Piquet a Valtteri Bottas. Čítajte viac Legenda F1 si priala smrť prezidenta. Bude čeliť vyšetrovaniu

„Tie spoločné roky mi pomohli technicky aj osobnostne dozrieť.“ Schumacher je presvedčený o tom, že jeho príbeh vo formule 1 odchodom z Haasu nekončí.

„Niekedy to bolo turbulentné, ale neustále som sa zlepšoval a veľa sa naučil. Teraz s istotou viem, že si zaslúžim miesto vo formule 1,“ dodal mladý Schumi s tým, že bude tvrdo bojovať, aby sa čo najskôr vrátil na štartový rošt najprestížnejšieho motoristického šampionátu na svete.

Schumachera nahradí v tíme Haas jeho krajan Nico Hülkenberg. Vedenie americkej stajne to oznámilo pred záverečnou Veľkou cenou tejto sezóny v Abú Zabí. V tej novej bude tímovým kolegom 35-ročného Hülkenberga Dán Kevin Magnussen.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Mick Schumacher #Haas F1 Team