Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Legenda F1 si priala smrť prezidenta. Bude čeliť vyšetrovaniu

Brazílske úrady začali vo štvrtok vyšetrovať bývalého majstra sveta motoristickej formuly 1 Nelsona Piqueta v spojitosti s videozáznamom, v ktorom Piquet žiada smrť pre novozvoleného prezidenta Luiza Inácia Lulu da Silvu.

04.11.2022 08:05
Nelson Piquet a Valtteri Bottas. Foto:
Nelson Piquet (vpravo) s Valtteri Bottasom na návšteve jednej z Veľkých cien.
debata (6)

Podľa agentúry AFP Pique vo videu, ktoré sa šírilo na sociálnych sieťach, žiadal odstránenie Da Silvu a použil slovné spojenie „Lula je tam na cintoríne“.

Senátor z ľavicovej Strany pracujúcich (PT), ktorej členom je i Da Silva, vo štvrtok prokuratúru požiadal, aby voči bývalému pilotovi formuly 1 začala vyšetrovanie.

Úrad federálnej prokuratúry vo vyhlásení uviedol, že Piquetove vyjadrenia povzbudzujú ku konaniu voči zvolenej vláde a k prejavom násilia voči Lulovi da Silvovi.

Zaujímavosti o Verstappenovej priateľke Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Kelly Piquetová sa narodila v decembri 1988 v...

Piquet, ktorý bol majstrom sveta formuly 1 v rokoch 1981, 1983 a 1987 je podľa prokuratúry známa osoba a mal by si preto uvedomovať, že jeho vyjadrenia môžu mať dosah na státisíce ľudí.

Bývalý pilot formuly 1 by sa mal dostaviť na políciu, aby vypovedal.

Max Verstappen Čítajte viac Boli voči nemu zákerní. Verstappen vyhlásil bojkot televíznej stanici

Lula da Silva, ktorý bol brazílskym prezidentom aj v rokoch 2003–2010, by do úradu mal nastúpiť 1.

januára 2023. Tento 77-ročný politik zvíťazil v nedeľnom druhom kole prezidentských volieb v Brazílii so ziskom 50,9 percenta hlasov. Bolsonara podľa oficiálnych výsledkov podporilo 49,1 percenta voličov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Nelson Piquet