Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krajina tulipánov zažíva nielen radosť, ale aj bolesť. Na MS zomrel pretekár

Zatiaľ čo hviezdny pretekár F1 Max Verstappen v Japonsku v sobotu sebavedomo vykročil k úspešnému víkendu, po ktorom napokon zavŕšil obhajobu majstrovského titulu, jeho krajana Victora Steemana v Portugalsku čakal boj o život. Ten bol, bohužiaľ, neúspešný.

13.10.2022 16:05
Victor Steeman Foto:
Victor Steeman (15. jún 2000 - 11. október 2022).
debata

Motocyklista podľahol následkom nehody počas podujatia Supersport 300 na okruhu v Portimau. Patrilo mu v ňom celkové druhé miesto v hodnotení.

Do konca pretekov v rámci MS superbikov zostávalo 10 kôl, keď vážne zranil po zrážke s Josém Pérezom Gonzálezom. Preteky ihneď prerušili a víkendový program posunuli.

Záchranársky vrtuľník ho transportoval do nemocnice v meste Faro, kde zomrel. Mal 22 rokov.

VIDEO: Zábery nie sú vhodné pre citlivejšie povahy

Svet motoršportu sa smutnú správu dozvedel v stredu ráno. Steeman utrpel zranenie hlavy a polytraumu. Zahraničné médiá citovali stanovisko rodiny, v ktorom skonštatovala, že posledné preteky nemohol vyhrať.

"Niečo, čoho ste sa ako rodič motocyklového pretekára vždy báli, sa teraz stalo.

Aj napriek neznesiteľnej strate a zármutku sme nesmierne hrdí na to, že sa s vami môžeme podeliť o to, že náš hrdina svojím odchodom dokázal zachrániť päť ďalších ľudí tým, že daroval svoje orgány," uviedla rodina.

Hokejisti, motokári Čítajte aj Ďalšia tragédia na ceste. Zomrel 18-ročný motokárový pretekár

Steemanova smrť je druhá, ku ktorej došlo v tejto sérii za niečo vyše roka, po smrti Deana Bertu Viňalesa po havárii v roku 2021 v Jereze.

Holandsko v uplynulých dňoch zasiahla aj správa o úmrtí bývalej hádzanárskej reprezentantky Wendy Smitsovej vo veku 39 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #superbike #Victor Steeman