Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká zmena vo Ferrari. Na domáce podujatie chystá prekvapenie

Tradičná červená nebude tou jedinou farmou v legendárnej stajni z Maranella. Piloti aj monoposty Ferrari zmenia na domácu Veľkú cenu Talianska v Monze svoje dominantné zafarbenie.

07.09.2022 22:20
720314300 Foto:
Charles Leclerc sa prvýkrát v žltej ukázal dnes pred značkovým obchodom Ferrari v talianskom Miláne.
debata

Piloti Charles Leclerc aj Carlos Sainz budú štartovať v čisto žltých kombinézach a prvky tejto farby sa objavia aj za samotnom monoposte Ferrari – konkrétne na zadnom krídle, za vzduchovou skriňou či na svätožiare.

Dôvodom sú oslavy 100. výročia od vybudovania okruhu v Monze, ktorý je pre Ferrari už desaťročia domácou motoristickou svätyňou.

Zaujímavosťou je, že v čase, keď Enzo Ferrari zakladal slávnu značku, bola práve žltá tou jedinou farbou talianskej fabriky. Je to jedna z hlavných farieb erbu materského mesta Modena. Aj preto je dodnes logo Ferrari žlté.

Uvidíme, či vynovené zafarbenie pomôže pilotom Leclercovi a Sainzovi k lepším výkonom. V posledných Veľkých cenách totiž zaujali viac zlyhaniami ako dobrými výsledkami. Naposledy v Holandsku napríklad zabudli pri zastávke v boxe priniesť jedno koleso.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Ferrari