Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schumacherova rodina pustila domov kamery. Weber: Počúvame od nej len lži!

Krutý úder osudu v decembri 2013 všetko zmenil. Život jeho rodiny sa razom obrátil naruby. Od pádu Michaela Schumachera na lyžiach prešlo už osem a pol roka.

20.07.2022 13:46
Mick Schumacher, Gina Maria Schumacherová Foto:
Mick Schumacher so sestrou Ginou Mariou na ranči vo Švajčiarsku.
debata

Rodinní príslušníci legendárneho pretekára formuly 1 už dávnejšie prestali informovať o jeho zdravotnom stave a len výnimočne sa verejnosť dozvie niečo z ich súkromia.

Pri televízii RTL urobili výnimku. Štáb navštívil rodinný ranč Schumacherovcov vo Švajčiarsku. Informovali o tom viaceré nemecké médiá, napríklad focus.de.

Taliansko Schumacher Čítajte aj Je tu, ale inak. Schumacherovci prehovorili aj o dni, keď sa všetko zmenilo

„Je to malé útočisko. Teším sa, keď môžem byť doma,“ uviedol Mick Schumacher. Syn sedemnásobného šampióna kráča v šľapajach otca a už druhý rok jazdí v F1.

V najnovších záberoch z miesta, ktoré Schumacherovci nazývajú druhým domovom, sa objavila aj manželka niekdajšieho jazdca Ferrari Corinna a dcéra Gina Marie.

„Najmä Mick a Gina-Maria ukazujú, aké úzke spojenie môže mať šťastie a nešťastie. Počas návštevy ranča Schumacherovcov sme mohli zblízka zažiť výnimočnú súdržnosť rodiny,“ komentovala scény televízia.

„Gina je veľmi rada, keď sme tu. Môžeme sa stiahnuť do úzadia. Ale radi trávime čas aj doma,“ doplnil o dva roky mladší Mick.

Jeho sestra má ku koňom veľmi blízko, dosahuje úspechy na westernovom jazdení.

Najbohatší jazdci v histórii formuly 1 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sebastian Vettel (Nem.): 75,6 milióna...

Aj tentoraz si rodina dala pozor, aby o stave Michaela nič neprezradila.

Willi Weber, bývalý Schumacherov bývalý manažér, sa pozastavil aj pri tomto detaile.

Spolupráca dvoch charizmatických Nemcov sa začala v 80. rokoch, v časoch Michaelovho pôsobenia vo formule 3.

Formula, ilustračná Čítajte viac Verstappen má míľnik. No uhádnete, kto vyhral 25 pretekov najrýchlejšie?

Weber poskytol rozhovor talianskemu denníku Gazzetta dello Sport. Priznal, že po nehode blízkeho človeka vo Francúzsku prežíval „obrovskú bolesť“.

„Stokrát som sa pokúšal kontaktovať Corinnu, ale neodpovedala. Zavolal som Jeanovi Todtovi (bývalý šéf Ferrari a Schumacherov blízky priateľ, pozn.), či by som nemal ísť do nemocnice, no on povedal, aby som počkal – je príliš skoro. Na druhý deň som im telefonoval a nik mi neodpovedal,“ vraví dnes 80-ročný podnikateľ.

Willi Weber a Michael Schumacher v júli 2008. Foto: SITA/AP, Daniel Maurer
Willi Weber, Michael Schumacher Willi Weber a Michael Schumacher v júli 2008.

Mrzí ho, že hneď po nehode nešiel za Schumacherom. Domnieva sa, že ignorovanie jeho osoby zo strany rodiny môže byť akýmsi trestom.

„Nečakal som takéto správanie a stále som na to nahnevaný. Odstrihli ma, povedali mi, že je príliš skoro, nuž, teraz je zas príliš neskoro. Prešlo deväť rokov. Možno by mali povedať, ako to je,“ vyzýva Weber.

Mika Häkkinen Čítajte aj Keď sledujem formulu, deti majú komédiu, smial sa Häkkinen v Bratislave

Jedným dychom dodal, že rešpektuje súkromie rodiny, no zároveň ako jedna z kľúčových osobností Schumacherovej kariéry cíti krivdu a pokračujúcu snahu držať ho čo najďalej.

"Situáciu som spočiatku chápal, pretože som pre Michaela vždy robil všetko, čo som mohol, aby som ochránil jeho súkromie. Ale odvtedy sme od nich (členov rodiny) počuli len klamstvá.

Roky po nehode som si hovoril len to, že musím dávať pozor na rodinu, pretože na veci nič nezmením. Bol pre mňa ako syn. Aj dnes ma bolí o tom hovoriť,“ škrie Webera.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher #Mick Schumacher #Willi Weber