Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kráľ kvalifikácií opäť udrel. Leclerc odštartuje v Azerbajdžane prvý

Pilot Ferrari si v sobotu prišiel po štvrtú pol position za sebou. 24-ročný pretekár predstihol na okruhu v Baku pilotov Red Bullu - druhého Sergia Pereza a tretieho Maxa Verstappena.

11.06.2022 19:53
Charles Leclerc. Foto: ,
Charles Leclerc.
debata

Monacký pretekár tak môže počas nedeľňajšej Veľkej ceny Azerbajdžanu zaútočiť na tretí triumf v tejto sezóne. Pokúsiť sa môže aj o zosadenie Verstappena z pozície lídra šampionátu, stráca na neho 9 bodov.

Rodák z Monte Carla vyhral kvalifikáciu v Baku druhýkrát za sebou. No na mestskom okruhu sa mu doteraz nepodarilo stáť ani na stupňoch víťazov.

Sebastian Vettel pri sobotňajšom príchode do paddocku. Čítajte viac Tričko v azbuke, dúhový bicykel. Vettel pred kvalifikáciou prekvapil

„Každý pole position je skvelé, ale túto sme vôbec nečakali. V prvej aj druhej časti sme sa trápili, ale tá posledná nám vyšla a zajazdil som dobré kolo," uviedol po kvalifikácii Leclerc.

Dobrú formu si z posledných pretekov v Monte Carle priviezol aj Sergio Pérez. Víťaz z Monaka, ktorý predĺžil s Red Bullom zmluvu do roku 2024, stratil na Leclerca necelé tri desatiny sekundy.

Nico Rosberg počas prenosu televízie Sky v monackom prístave. Čítajte viac Nie je očkovaný, má smolu. Majster sveta F1 dopláca na radu lekára

„Nebolo to ideálne, mali sme na konci problémy s motorom. Čaká nás dlhý závod a musíme sa v ňom držať,“ skonštatoval Pérez.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kvalifikácia #F1 #Veľká cena Azerbajdžanu #Charles Leclerc