Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legendárny Škót o dominancii Ferrari: Akoby som videl Schumachera

Suverenita Charlesa Leclerca na Veľkej cene Austrálie pripomenula Davidovi Coulthardovi najslávnejšie časy nemeckej legendy.

14.04.2022 11:45
David Coulthard na snímke z roku 2004 počas... Foto:
David Coulthard na snímke z roku 2004 počas veľkej rivality s Michaelom Schumacherom.
debata

Monačan Charles Leclerc vybojoval na víkendovej VC Austrálie svoj prvý formulový grandslam: získal pole position, triumf štýlom štart-cieľ a zajazdil aj najrýchlejšie kolo pretekov.

Bývalému pilotovi Williamsu, Mercedesu a Red Bullu pripomenula suverenita Leclerca dominanciu Michaela Schumacher v najslávnejších časoch talianskeho tímu.

Rebríček kvality tímov pred štartom sezóny F1 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Williams-Mercedes
Monopost: 5,0 bodu...

„Mal som zimomriavky. Bol to taký návrat do minulosti, akoby som videl Michaela, keď bol suverénom vo formule 1,“ uviedol David Coulthard pre Channel 4.

Bývalý škótsky pilot uznal, že Leclerc je kvalitný pretekár so skvelou osobnosťou. „Ferrari tvrdo pracovalo a Mattio Binotto (šéf tímu) neuveriteľné zvládol posledné dve sezóny, keď sa stajňa trápila s nedostatočným výkonom,“ skonštatoval Coulthard.

Charles Leclerc po triumfe na VC Austrálie. Čítajte viac Leclerc išiel na Ferrari ako stroj a má druhý triumf. Verstappen vypadol

Mnoho odborníkov sa zhoduje, že v tomto roku vidíme „vylepšenú“ verziu Leclerca, ktorý už nie je na trati taký nervózny, ako tomu bolo v minulosti.

Samotný pilot Ferrari s tým nesúhlasí. „Všade sa stretávam s tým, že som vylepšenou verziou Charlesa Leclerca. Nevidím to tak,“ povedal po triumfe v Melbourne.

Podľa neho podával veľmi dobré výkony aj v posledných dvoch ročníkov v monoposte talianskej značky, ale ak sa bojuje medzi 4. a 7. miestom, tak si to málokto všimne.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Ferrari #Michael Schumacher #Charles Leclerc #David Coulthard