Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výbuch mohol byť terorizmus. Rely Dakar hrozí zrušenie

Francúzsko zvažuje zrušenie prebiehajúcej Rely Dakar po explózii v Saudskej Arábii, ktorá vážne zranila francúzskeho pretekára a úrady ju vyšetrujú ako možný teroristický útok.

07.01.2022 15:25
Anton Šibalov Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

V piatok o tom informovalo ministerstvo zahraničných vecí, uviedla agentúra AFP. Na prestížnom podujatí štartujú aj slovenskí pretekári.

„Uvažujeme, že by možno bolo najlepšie zrušiť toto športové podujatie… Táto otázka zostáva otvorená. Možno došlo k teroristickému útoku na Dakar,“ povedal minister zahraničia Jean-Yves Le Drian pre televíziu BFM.

Stéphane Peterhansel, David Castera Čítajte viac Vybuchlo mu auto, je vážne zranený. Dakar má prvý nebezpečný incident

Francúzske úrady vyšetrujú od utorka udalosť z 30. decembra, keď výbuch zasiahol auto účastníkov Dakaru v Džidde.

Šesťdesiatjeden­ročný šofér Philippe Boutron utrpel vážne zranenia nôh a potreboval operáciu predtým, ako sa vrátil do rodnej krajiny.

V aute sa nachádzalo päť osôb, všetci sú francúzski občania. Podľa jedného z nich Thierryho Richarda nie je pochýb, že cieľom bolo auto.

„Bol to útok, vyhodili nás do vzduchu,“ povedal pre AFP.

Rely Dakar Čítajte viac Svitko sa posunul v top 10, motocyklisti nemohli dokončiť etapu

Legendárne motoristické podujatie tradične štartovalo v Paríži a končilo sa v Dakare, no po bezpečnostných hrozbách na trase v severnej Afrike sa od roku 2009 konalo v Južnej Amerike a od roku 2020 v Saudskej Arábii.

Tohtoročná 44. edícia odštartovala 1. januára a vyvrcholí 14. januára v Džidde.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Rely Dakar 2022