Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zostrelenie rivala? Oprášili video, v ktorom Verstappen čo-to naznačil

Jeden v extravagantných fialových nohaviciach zladenými s topánkami s hrubou podrážkou, druhý v športových kraťasoch a bielych teniskách.

10.12.2021 19:50
Lewis Hamilton, Max Verstappen Foto: ,
Lewis Hamilton vs. Max Verstappen. Kto z nich sa bude v nedeľu tešiť z majstrovského titulu?
debata (1)

Na to, aby ste rozlíšili, ktorý z dvoch ašpirantov na majstrovský titul vytiahol na štvrtkovú tlačovú konferenciu spomínané outfity, nemusíte byť zarytým fanúšikom formuly 1.

Medzi obhajcom Lewisom Hamiltonom a jeho vyzývateľom Maxom Verstappenom bola asi dvojmetrová medzera a podstavec – s trofejou pre celkového šampióna.

Jeden z nich si ju vybojuje už v nedeľu (štart pretekov o 14.00 SEČ, priamy prenos Sport2). Pred záverečným podujatím azda najdramatickejšej sezóny v histórii majú rovnaký počet bodov – 369,5.

Takáto situácia nastala len druhýkrát, uplynulo od nej takmer polstoročie. Priam hollywoodsky príbeh umocňuje nemilosrdný boj veterána a mladíka.

Holanďan má miernu výhodu

Pri mediálnych povinnostiach na okruhu Yas Marina však vystupovali pokojne. No je jasné, že vo vzduchu cítiť napätie.

Keď sa novinári pýtali jazdca Red Bullu, či sa zmenil jeho pohľad na Hamiltona a Mercedes počas tohto roka, odpovedal: „Áno, veľmi. A nie v pozitívnom zmysle.“

Čo (možno) neviete o Verstappenovi a Hamiltonovi Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Maxa Verstappena posadil otec Jos, bývalý...

Holanďan tiež tvrdil, že si nezaslúžil tresty po chaotickej Veľkej cene Saudskej Arábie. O druhé miesto napokon neprišiel.

„Je nespravodlivé, že sa ku mne správajú inak ako k ostatným jazdcom,“ narážal Verstappen aj na incident, za ktorý dostal Hamilton len varovanie.

Viacerí experti a priaznivci sa zamýšľajú nad otázkou, či by bol Verstappen schopný v ceste za titulom vyradiť Hamiltona. Hviezda Red Bullu je v miernej výhode – má o jeden triumf v sezóne viac ako Brit (9:8).

V uplynulých dňoch sa objavilo video spred dvoch rokov, v ktorom Holanďan komentuje incident medzi Ayrtonom Sennom a Alainom Prostom z roku 1990.

Brazílčan narazil do súpera a obaja skončili. Titul pripadol Sennovi.

Jazdec Pierre Gasly Verstappenovi povedal, že by pravdepodobne urobil to isté, čo legendárny Juhoameričan. Francúzov vtedajší tímový kolega súhlasil a doplnil: „A prečo nie?“

Prekoná Hamilton Schumachera?

Riaditeľ pretekov Michael Masi však varovne dvíha prst. Športový kódex s pokynmi, ktoré poslal tímom pred podujatím, upozorňuje, že pri neférovom počínaní hrozí previnilcovi dištanc či odobratie bodov.

Podľa Hamiltona je to fér. „Ale dúfam, že k tomu nedôjde. Som tu, aby som robil svoju prácu. Stevardov nechcem vidieť o nič viac ako oni mňa,“ podotkol.

Rekordným ôsmym titulom sa môže odpútať od Michaela Schumachera.

A Verstappenova reakcia? „Viem, čo je v športovom kódexe, nikomu to netreba pripomínať,“ odvetil.

Saudská Arábia šport motorizmus F1 VC Čítajte viac Verstappen dostal trest i v cieli: Už je to viac o penalizáciách ako súťažení

Šéf Red Bullu Christian Horner vylučuje, že by Verstappen urobil nešportový krok.

„Je síce tvrdý, ale férový pretekár. Obaja majú za sebou ťažké preteky a bojovali koleso na koleso. Všetci fanúšikovia chcú vidieť férový a čistý boj, nech vyhrá lepší,“ vyhlásil.

Na rozdiel od drámy medzi jazdcami je situácia v Pohári konštruktérov jasnejšia. Mercedes vedie pred Red Bullom o 28 bodov, na potvrdenie obhajoby mu stačí získať 17.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Kalendár a výsledky F1 2021

Dátum, dejisko a meno víťaza
28. marca VC Bahrajnu Lewis Hamilton
18. apríla VC Emilia-Romagna Max Verstappen
2. mája VC Portugalska Lewis Hamilton
9. mája VC Španielska Lewis Hamilton
23. mája VC Monaka Max Verstappen
6. júna VC Azerbajdžanu Sergio Pérez
20. júna VC Francúzska Max Verstappen
27. júna VC Štajerska Max Verstappen
4. júla VC Rakúska Max Verstappen
18. júla VC V. Británie Lewis Hamilton
1. augusta VC Maďarska Esteban Ocon
29. augusta VC Belgicka Max Verstappen
5. septembra VC Holandska Max Verstappen
12. septembra VC Talianska Daniel Ricciardo
26. septembra VC Ruska Lewis Hamilton
10. októbra VC Turecka Valtteri Bottas
24. októbra VC USA Max Verstappen
7. novembra VC Mexika Max Verstappen
14. novembra VC Brazílie Lewis Hamilton
21. novembra VC Kataru Lewis Hamilton
5. decembra VC Saudskej Arábie Lewis Hamilton
12. decembra VC Abú Zabí Max Verstappen

Konečné poradie:

1. Verstappen 395,5 bodov, 2. Hamilton 387,5, 3. Bottas 226, 4. Pérez 190, 5. Sainz 164,5, 6. Norris 160, 7. Leclerc 159, 8. Ricciardo 115, 9. Gasly 110, 10. Alonso 81, 11. Ocon 74, 12. Vettel 43, 13. Stroll 34, 14. Cunoda 32, 15. Russell 16, 16. Räikkönen 10, 17. Latifi 7, 18. Giovinazzi 3, 19. Schumacher 0, 20 Kubica 0, 21. Mazepin 0.

Pohár konštruktérov:

1. Mercedes 613,5 bodov, 2. Red Bull Racing Honda 585,5, 3. Ferrari 323,5 4. McLaren Mercedes 275, 5. Alpine Renault 155, 6. Alphatauri Honda 142, 7. Aston Martin Mercedes 77, 8. Williams Mercedes 23, 9. Alfa Romeo Racing Ferrari 13, 10. Haas Ferrari 0.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Veľká cena Abú Zabí #Max Verstappen