Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako Jordan či Kličko. Ukončí Hamilton v prípade nedeľného skalpu kariéru?

369,5:369,5. Bodový pomer, ktorý majú fanúšikovia formuly 1 po skončení dramatickej Veľkej ceny Saudskej Arábie pred očami. Max Verstappen a Lewis Hamilton ním vstupujú do záverečného víkendu v Abú Zabí. V nedeľu sa rozhodne o majstrovskom titule.

10.12.2021 09:17
Hamilton 4 Foto: ,
Lewis Hamilton.
debata (1)

Pre 24-ročného Verstappena môže byť premiérovým, jeho o 12 rokov starší súper zaútočí na ôsmy, ktorým by sa odpútal od Michaela Schumachera.

Zatiaľ čo hlavnou témou zostáva súboj rivalov a jeho prognózy, stránka formulanerds.com sa zamyslela nad tým, čo by mohlo nastať po ňom. A to konkrétne v prípade Hamiltonovho úspechu.

Čo (možno) neviete o Verstappenovi a Hamiltonovi Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Maxa Verstappena posadil otec Jos, bývalý...

Zo strany Brita vraj nie je vylúčené zásadné oznámenie – o ukončení kariéry.

Podobný kúsok spravil Britov bývalý tímový kolega Nico Rosberg, keď sa stal v roku 2016 šampiónom a ako jediný jazdec z posledných siedmich sezón naštrbil Hamiltonovu nadvládu.

„Je to bežnou témou takmer v každom športe. Michael Jordan, Alain Prost či Vitalij Kličko hneď po zisku titulu majstra sveta odišli do športového dôchodku a ich víťazné dedičstvo zostalo nedotknuté,“ porovnáva uvedený portál.

Upozorňuje aj na to, že Hamiltonove pretekárske schopnosti sa kvôli nadvláde Mercedesu v hybridnej ére často spochybňujú, no ak by získal skalp dravého Holanďana, najprestížnejší seriál motoršportu by mohol opustiť ako nepopierateľný kráľ.

O možnom ukončení kariéry sa Hamilton hovoril niekoľkokrát a „často naň myslí“, dokonca sa o tejto možnosti rozprával aj so šéfom tímu Totom Wolffom. Jeho aktuálna zmluva platí do konca sezóny 2023.

"Prichádza to a odchádza. Ako vlna. V posledných štyroch-piatich rokoch sa viackrát objavili chvíle, keď som nevedel, či to ešte stále chcem skúšať, obetovať tréning na úkor svojho súkromia.

Max Verstappen, Lewis Hamilton Čítajte viac Aj Verstappen už stratil nervy. Finále bez protestov a politiky? Zabudnite

Rád sa venujem aj iným veciam, vyskúšal by som veľa iných. Ale na druhej strane si hovorím, že mám šťastie, že robím túto prácu," povedal nedávno pre Sky Italia.

Je tu aj ďalší rozmer. Budúca sezóna prinesie novú kapitolu F1 so zmenami pravidiel a novými monopostmi.

"Prispejú k tomu, aby sa zvýšil počet súbojov koleso na kolesu a podporia schopnosti vodiča pred vývojom automobilov.

Hamiltonove pretekárske schopnosti budú pod väčšou kontrolou ako kedykoľvek predtým. F1 by tak mohol opustiť pod mrakom pochybností," píše stránka.

Nedeľný štart záverečnej Veľkej ceny je naplánovaný na 14.00 SEČ, budeme ju sledovať online.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Max Verstappen