Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ťažký rok zakončil úspešne. Repák uzavrel sezónu

Motocyklový pretekár Maxim Repák sezónu v Yamaha R3 bLU cRU European Cup 2021 dokončil na celkovom štvrtom mieste, pričom posledné októbrové víkendy jazdil preteky v španielsku na divokú kartu v šampionáte ESBK.

01.11.2021 16:46
Maxim Repák Foto:
Maxim Repák.
debata

Po predposlednom októbrovom víkende v španielskej Valencii na okruhu Ricardo Tormo Circuit sa mladý Slovák presunul na ďalší španielsky okruh Circuito de Jerez.

Víkendová predpoveď počasia v Jereze nebola príliš priaznivá, čo sa v oboch pretekoch aj potvrdilo. Silný vietor a dážď znepríjemňovala pilotom ESBK celé preteky a o napäté situácie a pády nebola núdza.

Po sobotňajšej kvalifikácii, v ktorej sa Maxim umiestnil na 12. mieste, nasledovali prvé preteky v triede JuniorSBK 300 až o 16:30 hod.

241445752 172449815012418 7386816828030824795 n Čítajte viac Fantastická správa z WorldSBK! Repák získal pre Slovensko tretie miesto a zabojuje o celkové prvenstvo.

Pred samotným štartom bola trať po daždi ešte mokrá a Repák sa rozhodol do pretekov poriadne zariskovať.

Prednú pneumatiku zvolil na mokré podmienky a na zadnej náprave mal obutú pneumatiku na suchý pretek.

Preteky sa nezaobišli bez dramatického momentu, kedy po nepríjemnom páde jedného z vedúcich pilotov, boli zastavené.

Po pár minútach sa štart opakoval a bol vypísaný na 8 kôl. Voľba obutia mokrej a suchej pneumatiky sa ukázala ako dobré rozhodnutie a Maxim tak obsadil 11. miesto.

Maxim Repák Čítajte viac Veľký úspech slovenského motocyklistu. Repák má zlato

Druhé nedeľné preteky sa odštartovali v riadnom čase o 13.00 hod. Tak isto ako v sobotu, trať bola mokrá, so silným vetrom.

Hneď po úvodných kolách prišlo ku kolízii viacerých jazdcov a tak boli preteky aj tentokrát zastavené. Po štvrťhodine sa štart opakoval a mladý Slovák sa prepadol na 13. miesto.

V závere pretekov zabojoval a stíhacou jazdou sa mu podarilo dotiahnuť na súperov a spomedzi 26. jazdcov získal konečné 9. miesto.

Maxim Repák Čítajte viac Motocyklový talent Repák sa zaskvel v Misane. V kvalifikácii si vybojoval 3. miesto
debata chyba
Viac na túto tému: #Maxim Repák