Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Mohli byť v Dubaji. Nový dokument o stave Schumachera veľa neprezradil

Malo to byť všetko inak. A predsa nebolo.

16.09.2021 13:34
Michael Schumacher Foto: ,
Michael Schumacher.
debata (3)

Niekedy stačí málo, jedna myšlienka, zaváhanie, pocit, či túžba. Medzi životom a smrťou toho naozaj veľa byť nemusí. Michael Schumacher ten malý priestor našiel. Počas silvestrovskej lyžovačky 2013 vo francúzskom Méribeli.

Ako to bolo, prezradila prostredníctvom Netflixu manželka sedemnásobného majstra sveta vo formuly 1, Corina. „Krátko pred cestou mi povedal: Sneh nie je dobrý. Mohli by sme ísť do Dubaja a zaskákať si padákom,“ spomína na osudový okamih.

Osud to však chcel inak. Corina vraví, že k jej manželovi bol počas kariéry často láskavý. Až na 29. decembra 2013. „Otec, silný líder, obrovská osobnosť. To všetko bolo behom jednej minúty preč,“ vraví Jean Todt, bývalý Schumacherov šéf a stále priateľ.

Taliansko Schumacher Čítajte viac Je tu, ale inak. Schumacherovci prehovorili aj o dni, keď sa všetko zmenilo

Víťaz 91 VC lyžovanie zbožňoval. Nebol vraj žiadny extrémista, vo francúzskom stredisku sa napriek tomu vydal mimo označenú trať. Hlavou narazil do skaly a bojoval o život. Podstúpil dve operácie, zachránili mu život, ale zdravie už nevrátili.

Ako to s ním naozaj je, dodnes nikto nevie. Podľa všetkého má legendárny pretekár veľmi obmedzené možnosti hýbať sa. Zdá sa však, že na okolie reaguje.

"Samozrejme mi Michael moc chýba. A nielen mne. Deťom, celej rodine a ľuďom z blízkeho okolia. Stále je tu ale s nami. Iný, ale je tu s nami. A to nám dáva silu. Každý deň robíme všetko pre to, aby sa cítil lepšie. A aby cítil, že naše rodinné puto pretrváva. Pre to urobím čokoľvek, " hovorí Corinna.

„Nikdy som sa neobracala k Bohu s obvinením, čo dopustil. Bola to jednoducho jedna veľká smola, ktorá môže v živote stretnúť kohokoľvek. Mučia ma otázky, prečo sa to stalo práve Michaelovi a nám. Ale podobné veci sa stávajú aj iným,“ dodáva.

Film však o stave šampióna napokon nepriniesol zásadnejšie odhalenie, než zaznelo v traileri publikovanom na konci augusta. Aj z obyčajnej spovede Corinny, dcéry Giny a syna Micka v závere je ale zrejmé, ako zložitý smer nabral kedysi bezstarostný život šťastnej rodiny.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher