Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Olympiáda áno, F1 nie. Veľkú cenu Japonska opäť zrušili

Ani v roku 2021 nebude Japonsko hostiť jednu zo zastávok prestížneho motoristického seriálu majstrovstiev sveta monopostov F1.

18.08.2021 11:44
Charles Leclerc Foto: ,
Charles Leclerc z Ferrari na okruhu v Suzuke v roku 2019.
debata

Vedenie súťaže totiž v stredu informovalo, že sa Veľká cena Japonska naplánovaná na 10. októbra na okruh v Suzuke neuskutoční.

Podľa predstaviteľov F1 je to dôsledok rokovaní medzi promotérmi a japonskou vládou, dôvodom je pretrvávajúca pandémia koronavírusu. V Japonsku sa preteky F1 nekonali ani vlani.

"Japonská vláda rozhodla o zrušení tohtosezónnych pretekov, keďže pandemická situácia v krajine je zložitá.

Formula 1 teraz pracuje na detailoch upraveného kalendára a v najbližších týždňoch zverejní podrobnosti," uvádza sa v stanovisku seriálu.

Max Verstappen Čítajte viac Výzva na protiúder. Nakopne Verstappena nepriazeň osudu?

V roku 2021 prišla F1 aj o preteky v čínskom Šanghaji, kanadskom Montreale, Singapure a austrálskom Melbourne.

„Už v roku 2020 sme previedli, že sa dokážeme prispôsobiť a nájsť riešenia počas pretrvávajúcej neistoty. Sme nadšení z veľkého záujmu miest o organizáciu podujatí F1,“ uvádza sa tiež v stanovisku seriálu.

Väčšina pretekov F1 sa koná v Európe, dopĺňajú ich zastávky na Strednom východe. V roku 2021 by vedenie súťaže chcelo organizovať 23 Veľkých cien.

Doteraz sa odjazdilo už 11 zastávok, zatiaľ ostatnou bol 1. august maďarský Hungaroring s víťazstvom Francúza Estebana Ocona.

Japonsko už má za sebou v roku 2021 konanie olympijských hier, počas ktorých sa denný prírastok nakazených osôb na COVID-19 strojnásobil. Odborníci však upozorňujú, že tento nárast priamo nesúvisí s konaním OH.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká cena Japonska