Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Repák dosiahol ďalší veľký úspech

Slovenský reprezentant Maxim Repák dosiahol ďalší úspech. V ďalšom kole Yamaha R3 bLU cRU European Cupu, vyhral v piatok Pole position a v sobotňajších pretekoch vybojoval dve víťazstvá.

09.08.2021 10:04
Maxim Repák
debata

Pohár, v ktorom mladý Slovák reprezentuje Slovensko, sa jazdí popri prestížnom šampionáte World Superbike.

Po holandskom Assene, kde Repák vybojoval druhé miesto, sa tento víkend konalo štvrté kolo Yamaha R3 bLU cRU European Cupu. Jazdci sa tentokrát presunuli do neďalekej Českej republiky na Autodróm Most.

V piatok 6. augusta 2021 na súťažiacich pretekárov čakal jeden voľný tréning a kvalifikácia, ktorá pre silný dážď bola zrušená a o štartovom rošte teda rozhodol výsledok z voľného tréningu, v ktorom zvíťazil mladý Slovák Maxim Repák.

Mladý, iba 14-ročný Maxim po získaní druhého miesta v holandskom Assene, získal prvú priečku v kvalifikácii, čo mu zabezpečilo štart z prvej priečky štartovného poľa v oboch sobotňajších pretekoch.

V dopoludňajších pretekoch, slovenský reprezentant výborne odštartoval a dokázal ci počas všetkých kôl držať prvú pozíciu, pričom do cieľa prišiel ako prvý s náskokom 4,498 sekundy pred španielskym pilotom Giralom Romero Julianom.

V sobotu o 16:15 odštartovali v poradí druhé preteky, v ktorých Repák potvrdil spanilou jazdou svoje prvenstvo, pričom získal náskok pred druhým Španielom 7,767 sekundy

Maxim Repák tak ako jediný v histórii Slovenska dosiahol trojité víťazstvo v motocyklových pretekoch World Superbike, čo mu zabezpečilo posun v celkovom hodnotení pohára zo štvrtého na druhé miesto. Na vedúceho Španiela Ikera Garciu stráca 22 bodov.

Predposledné podujatie seriálu sa uskutoční 4. septembra vo francúzskom Magny-Cours.

"Mám za sebou nádherný víkend na pretekoch európskeho pohára Yamaha R3 bLU cRU European cup, ktorý sa ide popri majstrovstvách sveta World Superbike. Tentoraz bol našou zastávkou okruh v českom Moste. Môj pocit spokojnosti vyplýva z dosiahnutých výsledkov v každej jazde.

Podarilo sa mi súčasne vybojovať prvé miesto na štartovom rošte, v prvých pretekoch, druhých pretekoch a taktiež som zajazdil aj najrýchlejšie kolo pretekov.

Hovorí Repák. Na okruhu panovala úžasná atmosféra a s istotou sa sem budeme s radosťou vracať. Ďakujem všetkým fanúšikom za slová podpory ale najmä svojmu trénerovi Honzovi Halbichovi staršiemu, bez ktorého by bolo ťažké tento úspech dosiahnuť," povedal Repák.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba