Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladý slovenský pretekár Maxim Repák vybojoval pre Slovensko krásne 2. miesto

Slovenský pilot si zabezpečil štvrté miesto v celkovom hodnotení.

26.07.2021 11:26
Maxim Repák
debata

V holandskom Assene sa konalo tretie podujatie Yamaha R3 bLU cRU European Cupu, ktorý je súčasťou vybraných podujatí majstrovstiev sveta World Superbike. Po víťazstve v talianskom Misane a dvoch pádoch v anglickom Doningtone cestoval na miesto slovenský pretekár Maxim Repák zaútočiť opäť na najvyššie priečky hodnotenia.

Štart z druhého radu

V piatok na súťažiacich pretekárov čakal jeden voľný tréning a superpole, v ktorom sa rozhodovalo o postavení na štarte oboch sobotňajších pretekov. Vo voľnom tréningu skončil 14-ročný slovenský pretekár na siedmom mieste, v superpole si o dve priečky polepšil, čo znamenalo štart z druhého radu.

Vynikajúci finiš ho dostal na druhé miesto

V oboch pretekoch Maxim bojoval o víťazstvo, často bol vo vedení, no v prvých pretekoch sa v závere prepadol na konečné siedme miesto. Naopak v závere druhých pretekov, ktoré sa pre pád Taliana Moru museli reštartovať, predviedol vynikajúci finiš, keď sa v jednej zákrute dokázal prebojovať zo šiesteho miesta na čelo, a hoci v závere o prvú priečku prišiel, druhé miesto v cieli je ďalším skvelým výsledkom tohto pretekára.

Maxim Repák

V priebežnom hodnotení seriálu ja Maxim na štvrtej priečke, pričom stráca štyri body na druhé miesto. Ďalšie preteky Yamaha R3 bLU cRU European Cupu sú na programe v rámci podujatia MS superbike 7. augusta na autodróme v Moste v Českej republike.

Ako vyhodnotil preteky samotný Maxim Repák

„Voľný tréning a kvalifikácia pre mňa nedopadli dobre z dôvodu technickej poruchy na motorke. Organizátor sa to rozhodol vyriešiť výmenou motorky a s novou som aj na druhý deň nastúpil do pretekov,“ hovorí mladý pretekár.

„Po štarte z piatej pozície sa mi podarilo udomácniť sa v čelnej skupine jazdeckého poľa, kde som neustále bojoval o pódiové miesta. V poslednom kole začali jazdci taktizovať s nájazdom do posledných sektorov trate a vlastnou neskúsenosťou som sa po kontaktoch prepadol až na siedmu priečku.“

Maxim Repák

Maxim Repák poučený nastúpil do druhých pretekov. „Vždy som si vytváral náskok v technických častiach trate, ale na rovine som klesal, pretože som mal protivietor. V poslednom kole som si v technickej pasáži vybudoval náskok približne 10–15 metrov a iba jeden jazdec ma v závere predbehol a aj zaslúžene vyhral a ja som tak skončil na druhom mieste,“ dodal Repák.

Veľmi ma mrzí zranenie jedného z jazdcov našej “bLU cRU rodiny”, Taliana Giacoma Moru, ktorému želám skoré uzdravenie.
Maxim Repák

Štvrté kolo seriálu čaká Maxima Repáka v českom Moste, čo je najbližšou traťou, na ktorej môžu fanúšikovia motocyklov vidieť hviezdy z World Superbike. Hovorí Maxim Repák.

Maxim Repák

Mladý slovenský pretekár Maxim Repák vybojoval pre Slovensko krásne 2. miesto

Fotogaléria
+1

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #world superbike