Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton zostrelil Verstappena, potom oslavoval. V Red Bulle šalejú

Britský jazdec F1 Lewis Hamilton vyhlásil, že nevie, prečo by sa mal ospravedlňovať za kolíziu s Maxom Verstappenom v úvode Veľkej ceny Británie.

19.07.2021 06:06
APTOPIX Britain F1 GP Auto Racing Foto: ,
Oslavujúci Lewis Hamilton po VC Veľkej Británie v Silverstone.
debata

Podľa úradujúceho šampióna mu jeho sok z Red Bullu nedal v tesnom súboji v prvom kole miesto, a preto došlo ku kolízii. Holandský pilot následne vyletel mimo trať a po náraze do bariéry musel na kontrolné vyšetrenie do nemocnice.

Hamilton potom napriek desaťsekundovej penalizácii preteky pred 140 tisícmi fanúšikov vyhral a znížil svoje manko na čelo MS na osem bodov.

„Nemyslím, že som v pozícii, aby som sa za niečo ospravedlňoval. Jednoducho sme tam pretekali,“ povedal Hamilton pre Autosport.com.

„Počul som ale, že Max je v nemocnici a to je niečo, čo sa ma určite týka. Nikto z nás nechce, aby sa niekto zranil. Toto nikdy nie je môj zámer a dúfam, že je v poriadku,“ vyhlásil pilot Mercedesu.

„Nemám potuchy, prečo musí byť taký agresívny. Išli sme spolu koleso na koleso a to je v pohode. Lenže tomu druhému musíte dať aj miesto. Nikdy to nie je chyba len jedného človeka. Vždy je to o tom, aby dvaja našli rovnováhu,“ dodal.

Británia motorizmus formula F1 VC Silverstone Čítajte viac Hamilton najskôr poslal Verstappena do nemocnice, potom vyhral

Za neúctivé a nešportové označil holandský jazdec následné víťazné oslavy Hamiltona.

„V prvom rade som rád, že som v poriadku. Bol to celkom veľký náraz 51 G. Už sa ale cítim dobre,“ napísal na sociálnej siete Verstappen. „Som ale veľmi sklamaný, že som bol vyradený takýmto spôsobom. Udelená penalizácia nám nijako nepomohla a nezodpovedá nebezpečnému manévru, ktorý Lewis predviedol na trati. Sledovať oslavy po pretekoch, zatiaľ čo som stále v nemocnici, je neúctivé a nešportové správanie. Ideme však ďalej,“ vyhlásil.

Po nehode sa sťažoval na bolesť ramena a točila sa mu hlava. Aj preto podstúpil CT vyšetrenie a ešte v nedeľu večer bol z nemocnice prepustený.

Kolízia, pri ktorej Hamilton trafil v napínavom súboji plnom pokusov o predbehnutie pravú zadnú pneumatiku Verstappena, sa nepáčila ani šéfovi Red Bullu Christianovi Hornerovi. Britov manéver označil za nebezpečný a neprijateľný.

„Nechápem, ako môže mať Lewis radosť z víťazstva, keď sa súpera dostal do nemocnice,“ poznamenal Horner.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Max Verstappen