Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma na Dobšinskom kopci. Pretekár zrazil komisára a prerazil zvodidlá

Po bezproblémovom priebehu prvej sobotnej tréningovej jazdy XXXVII. ročníka pretekov automobilov do vrchu na Dobšinskom kopci 2021, havarovalo v polovici druhého meraného tréningu vozidlo Škoda Fabia pilotované Dušanom Tóthom a prerazilo zvodidlá.

17.07.2021 21:03 , aktualizované: 21:38
debata (10)

Vozidlo zachytilo traťového komisára a zosunulo sa niekoľko metrov pod trať. Na miesto nehody vyštartovali zásahové záchranárske vozidlá a lekárska pomoc, ktoré za prítomnosti hlavného lekára podujatia vyslobodili zraneného pretekára a zraneného traťového komisára.

Na miesto privolali vrtuľník leteckej zdravotnej služby, ktorý traťového maršala previezol do nemocnice v Košiciach. Zraneného pretekára previezli sanitkou do nemocnice v Rožňave. Stav oboch zranených je mimo ohrozenia života.

„Po týchto úkonoch sme prakticky okamžite zvolali športových komisárov a bezpečnostného delegáta, ktorí po preskúmaní okolností rozhodli o zrušení ďalšieho priebehu podujatia z bezpečnostných dôvodov,“ povedal v tlačovej správe riaditeľ pretekov Marcel Kollárik a dodal.

"Týmto principiálnym rozhodnutím, ktoré bolo zdôvodnené nedostatočnou kvalitou cestných zvodidiel, sa zaoberala aj rada športových komisárov národných šampionátov a rozhodla aj o zrušení týchto súťaží.

Aj napriek tomu, že z nemocníc prišli dobré správy a odborné vyšetrenie na traumatologickom oddelení nemocnice v Košiciach vážnejšie zranenie traťového komisára nepotvrdili myslím si, že toto rozhodnutie je to najsprávnejšie, ktoré sme mohli v danej situácii prijať.

Hlboko nás mrzí čo sa stalo a prijímame zodpovednosť za túto udalosť.

Sme si vedomí, že sme urobili maximum pre zabezpečenie bezpečnosti trate, no motoristický šport je mimoriadne nebezpečný a stav zvodidiel na tejto verejnej komunikácii je žiaľ za zenitom, aby aspoň základnú bezpečnosť pre tento šport zaručoval.

To je však nie celkom v rukách organizátora, ktorý do prípravy trate investoval nemalé prostriedky. Obom zraneným želáme skoré uzdravenie."

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Dobšinský kopec 2021