Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlyhanie šampióna Hamiltona. O výhru ho obral Verstappen

Holandský jazdec Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Francúzska, siedmom podujatí tohtoročného seriálu F1.

20.06.2021 16:44
France F1 GP Auto Racing Foto: ,
Max Verstappen na monoposte Red Bull počas VC Francúzska na okruhu Paula Ricarda.
debata

O víťazstve rozhodol dve kolá pred koncom, keď predbehol Brita Lewisa Hamiltona z Mercedesu, ktorý skončil druhý. Tretí bol Verstappenov tímový kolega Mexičan Sergio Pérez.

Pre 23-ročného Verstappena to bolo tretie víťazstvo v sezóne a celkovo 13. v kariére. Vďaka nemu zvýšil náskok na čele priebežného poradia šampionátu pred Hamiltonom.

Víťaz kvalifikácie Verstappen spravil chybu už v prvej zákrute, v ktorej neudržal monopost na trati a do čela sa posunul Hamilton. Verstappen sa ocitol za ním, no iba s tesným náskokom na Bottasa.

Po 18. kole zamierilo viacero pretekárov do boxov a Red Bullu vyšiel tzv. undercut. Hamilton mal síce tiež rýchlu zastávku, ale na trať sa po tesnom súboji vrátil až za Verstappena.

Tretí bol v tom momente Bottas pred Pérezom. V 33. kole prekvapil Verstappen, keď opäť prezul, tentoraz na stredne tvrdé pneumatiky, a po návrate na trať bol na 4. mieste.

V 44. kole sa dostal pred druhého Bottasa a mieril na Hamiltona. S blížiacim sa koncom pretekov sa Verstappen priblížil k Britovi, ktorého dve kolá pred koncom predbehol.

Nasledujúce preteky sú na programe už o týždeň 27. júna v Rakúsku v rámci VC Štajerska.

debata chyba
Viac na túto tému: #F1 #Max Verstappen #VC Francúzska