Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký úspech slovenského motocyklistu. Repák má zlato

Vďaka 14-ročnému talentovanému motocyklistovi Maximovi Repákovi po prvýkrát v histórii Slovenska zaznela na prestížnom šampionáte World Superbike slovenská hymna.

14.06.2021 00:00
Maxim Repák
Maxim Repák.
debata

Mladý Bratislavčan uplynulú nedeľu vyhral zlato, keď v napínavých pretekoch zdolal Talianov i Brita.

Prvý z pretekov tohtoročnej série Yamaha R3 bLU cRU European Cup 2021, ktoré sa jazdia popri prestížnej motocyklovej súťaži WSBK, sa konal v talianskom meste Misano.

„Prvý tréning som zvládol bez problémov a hneď po ňom nasledovala kvalifikácia. Naším cieľom bolo dostať sa do prvého radu na štartovacom gride, čo sa nám aj podarilo," hodnotil úspešný víkend Repák.

"Po odštartovaní prvých pretekov som pochopil, aké je náročné bojovať v tzv. stockovej triede. Bolo pre mňa novinkou, že zrazu približne pätnásť jazdcov bojuje v jednej skupinke o víťazstvo.

Toľko fyzických kontaktov a zmien pozícií som ešte na žiadnych pretekoch nezažil. V poslednom kole sme sa šiesti chceli zmestiť do jednej zákruty – samozrejme, došlo k ťukancom.

Maxim Repák s víťaznou trofejou.
Maxim Repák Maxim Repák s víťaznou trofejou.

Preteky boli také vyrovnané, že do poslednej zákruty som nevedel, či budem prvý alebo desiaty. Nakoniec z toho bolo druhé miesto, s čím som bol veľmi spokojný," dodal Repák.

"Do druhých pretekov sme vylepšili nastavenie tlmičov a venovali sme sa teórii možností zrýchlenia v jednotlivých úsekoch. Preteky som odštartoval z tretej pozície a stále som bojoval na čele. V predposlednom kole som sa odtrhol od skupinky asi desiatich jazdcov a vydal som sa na stíhaciu jazdu za Talianom.

V poslednom kole a poslednom sektore sme doslova bojovali o výhru a nakoniec som prešiel cez cieľovú čiaru ako prvý," uviedol slovenský mladík.

debata chyba
Viac na túto tému: #Maxim Repák #world superbike