Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Drina sa zúročila. Jantar Team úspešne prišiel do cieľa Dakaru

Posledná krátka 202-kilometrová meraná etapa Dakaru 2021 uzavrela kruh po Saudskej Arábii a priviedla pretekárov späť do Džiddy.

15.01.2021 13:44
Rudolf Lhotský, David Pabiška Foto:
Rudolf Lhotský (vľavo) a David Pabiška v cieli Rely Dakar 2021.
debata

Obaja jazdci Jantar Teamu úspešne absolvovali vyše 8000 kilometrov pretekov a po 4767 meraných testoch stáli spoločne na cieľovej rampe Dakaru 2021.

David Pabiška absolvoval poslednú etapu na 32. mieste, dokončil tak svoj 12. Dakar a stále drží 100 % úspešnosť dojazdu do cieľa.

V celkovom hodnotení tak obsadil 30. priečku a v hodnotení kategórie Original by Motul skončil na 4. mieste!

Rudolf Lhotský dnes finišoval v etape na 49. mieste. V celkovom hodnotení si pripísal svoje najlepšie umiestnenie zo štyroch dakarských štartov, keď dokončil na 41. mieste a na 9. priečke v kategórii Original by Motul bez asistencie.

"V každom prípade to bol môj najťažší Dakar za celú kariéru. Nebolo to porovnateľné s ničím predtým. Južná Amerika pre mňa bola vlastne prechádzkou, ale tu v Saudskej Arábii som mal občas pocit, že naozaj umriem.

Samozrejme to umocnila aj kategória bez asistencie, kde aj servis zoberie veľa síl, ktoré potom chýbajú. Ale je super pocit byť zase v cieli.

Som tu po dvanástykrát a človek chce tie emócie a všetko okolo zažívať stále znova a znova. Vďaka všetkým, ktorí sa zaslúžili o môj štart na Dakare 2021," uviedol Pabiška.

Lhotský označil Dakar za neskutočnú drinu, ktorá však stála za to.

"Som strašne rád, že som to dojazdil. Pre mňa neskutočný zážitok. Človek celý rok drie, pripravuje sa, trénuje a všetko sa to zúročilo. Som v cieli a 41. pozícia je pre mňa obrovské výsledkové zlepšenie.

V Original by Motul som si dával za cieľ byť v TOP 5, čo sa nepodarilo, ale aj s 9. miestom som spokojný. Ďakujem rodine, partnerom a hlavne Jánovi Miloňovi, ktorý dal celý tento projekt dohromady a umožnil nám tu odštartovať," povedal Lhotský.

"Som neskutočné šťastný. Mal som tri želania. Prísť do cieľa s oboma motorkami, čo sa podarilo. Druhým cieľom bolo dôjsť aj bez zranenia a to sa takisto podarilo a tretím bolo umiestnenie Davida v TOP 5 a Ruda v TOP 10.

Ani neviem, prečo som si to takto stanovil, ale teraz je vidieť, že sny sa dokážu plniť. Ďakujem obom jazdcom sa nasadenie a partnerom, bez ktorých by to nešlo, za ich priazeň," zdôveril sa Ján Miloň.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rely Dakar #Dakar 2021 #Jantar Team