Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najťažšiu etapu má Jantar Team za sebou. Chýba posledný krok

Jedenásta, predposledná etapa Dakaru 2021, mala pôvodne merať 511 kilometrov, ale bola skrátená na 466 km z dôvodu silného dažďa v okolí cieľa, ktorý podmáčal cesty rýchlostného testu.

14.01.2021 18:08
RPl V lpg Foto:
Jantar Team počas predposlednej etapy na Rely Dakar 2021.
debata

Etapa štartovala priamo z bivaku v Al Ule a okrem úsekov vo vyschnutých riečiskách, čakala na pretekárov aj 100 kilometrová pasáž s veľkými dunami. Po etape čakalo na pretekárov ešte 132 kilometrov prejazdu.

Jednalo sa o najdlhšiu a podľa mnohých aj o najťažšiu etapu 43. ročníka Dakaru.

David Pabiška absolvoval etapu bez najmenších problémov a došiel si po 33. čas a v celkovom poradí mu patrí 31. priečka. V poradí Original by Motul došiel David etapu na 4. mieste a tá mu patrí aj v celkovom poradí kategórie.

David Pabiška: "Dnes išlo všetko naozaj hladko, bez problémov – navigačných, tak aj technických. Až som bol prekvapený. Usporiadatelia strašili, že bude peklo, ale z môjho pohľadu sa nekonalo. Nespadol som a som strašne rád, že už nám chýba len ten posledný krok. Aj do neho pôjdem s pokorou, pripravím si poriadne motorku, vyberiem pneumatiku, ktorá ešte nie je tak rozbitá a zajtra to dotiahneme do konca …

Rudolf Lhotský dnes došiel na 42. mieste a rovnaká priečka mu patrí aj v celkovom hodnotení. V poradí Original by Motul sa po 9. mieste v etape nič nezmenilo a aj v celkovom poradí je Rudo deviaty.

Rudolf Lhotský: Dnes som sa naozaj zapotil. Bolo to veľmi dlhé, vyschnuté riečiská bola nekonečné a plné kamenia. Navigačne som to dnes zvládol, neblúdil som a ani duny neboli tak strašné, ako usporiadateľ sľuboval, pretože piesok bol tvrdý. Raz som ľahko spadol, ale motorka je v poriadku a na zajtra ju pripravím, aby som si aj poslednú etapu užil.

Predposledná etapa zavedie pretekárov späť do Jeddahu, kde na všetkých úspešne čaká cieľová rampa Dakare 2021.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dakar 2021 #Jantar Team