Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pabiška z Jantar Teamu mieri do elitnej tridsiatky

V stredu sa dakarská karavána presunula do bivaku Al Ula etapou meracou 583 kilometrov. Rýchlostná skúška s dĺžkou 342 km bola veľmi zložitá na navigáciu, ale inak rýchla po kamenistých pistách.

13.01.2021 17:21
9S-161533-MMPHOTO2 Foto:
David Pabiška (Jantar Team).
debata

David Pabiška z Jantar Teamu prišiel do cieľa na 38. mieste a v celkovom poradí si polepšil na 31. priečku.

V poradí Original by Motul dorazil David etapu na 5. mieste, ale aj dve etapy pred koncom drží 4. miesto celkového poradia kategórie.

"Navigácia bola dnes extrémne náročná a moja dvojročná navigačná pauza sa prejavila naplno. Zažil som veľa etáp so zložitou a ťažkou navigáciou, ale nikdy nie v dĺžke 370 kilometrov.

Blúdil som veľa, tým ako sa na to človek sústredí, tak ide samozrejme znateľne dole rýchlosť, takže za mňa dnes spokojnosť, že som v cieli bez penalizácie. Len sa modlím, aby to nebolo zajtra rovnaké," povedal po etape Pabiška.

Rudolf Lhotský dnes zajazdil 46. čas, čo znamenalo 9. priečku v Original by Motul. V celkovom poradí mu patrí 43. miesto a v Original by Motul si drží 9. pozíciu.

„Dnešná etapa patrila medzi tie jednoduchšie čo sa jazdy týka, ale navigačne to bolo veľmi zložité. Ráno som predbehol pár súperov, ale potom som vo Fesh-fesh upadol, buchol sa do hlavy a ďalších 100 kilometrov som sa z toho dostával. Nebolo to príjemné. Ale došiel som, dnes musím viac pracovať na motorke, začala zľahka hnevať spojka, tak to rozoberiem a uvidíme,“ povedal Lhotský.

Predposledná etapa zavedie pretekárov do Yanbu. Etapa mala pôvodne merať 511 kilometrov, ale bola skrátená na 466 km z dôvodu počasia v oblasti v posledných dňoch, keď dážď podmáčal cesty. Prejazdy zahrňujú ďalších 134 kilometrov.

debata chyba