Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do konca zostávajú tri etapy. Musíme sa zahryznúť, znie z Jantar Teamu

Po maratónskej etape prišla na Dakare na rad slučka v okolí Neomu so 465 meranými kilometrami.

12.01.2021 18:05
David Pabiška Foto:
David Pabiška z Jantar Teamu počas 9. etapy Rely Dakar.
debata

David Pabiška finišoval na 36. mieste a v celkovom poradí si polepšil na 32. priečku. V poradí Original by Motul dokončil etapu na 4. mieste a posunul sa aj na 4. miesto celkového poradia.

"Usporiadateľ nás chce asi ešte vyselektovať a dnes sa mu to podarilo. 450 kilometrov prevažne po kameňoch niekoľko chalanov vyradilo. Ale ja sa, našťastie držím, aj keď to dnes bolo z veľkej časti aj o navigácii.

Zo začiatku sme v skupinke zablúdili, čo ma mrzí, pretože som nedal na svoj inštinkt a nechal som sa strhnúť davom. Takže som veľa stratil a potom sa musel prehrabávať dopredu. Bolo to dlhé, ale som fyzicky v poriadku, motorku som doviezol celú, takže zajtra ideme ďalej," uviedol Pabiška.

Rudolf Lhotský dnes zajazdil 51. čas čo znamenalo 11. priečku v Original by Motul. V celkovom poradí poskočil na 44. miesto a je stále na 9. pozícii v Original by Motul. Tieto výsledky ale môže zmeniť penalizácia, ktorá ho čaká.

„Bohužiaľ, je to tak. Nepodarilo sa mi chytiť jeden waypoint, takže očakávam penalizáciu a zostup v poradí, ale zatiaľ neviem aký. Waypoint bol niekde na skale, zišiel som z nej a už sa nedalo vrátiť späť, tak som ho tam nechal. Dakar je majstrovstvami sveta v navigácii a chyby sa robia. A dnes to bolo navigačne veľmi ťažké,“ priznal Lhotský a dodal:

„Zuby ma, našťastie, nebolia, antibiotiká zabrali, ale tiež to nie je ideálne. Človek je vždy pod liekmi a telu to dáva veľmi zabrať. Ale ideme ďalej, už ostávajú len tri etapy a to sa musíme zahryznúť, zobrať posledné zvyšky síl a do cieľa to pokojne dotlačiť.“

Zajtra čaká pretekárov presun do bivaku Al Ula. Pretekárov preverí 583 kilometrov trasy s meraným úsekom s dĺžkou 342 km.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rely Dakar #Dakar 2021 #Jantar Team