Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jantar team pokračuje ďalej. Lhotského limitujú zuby, Pabiška stále v top päť

Druhá časť maratónskej etapy viedla zo Sakaka do NeoM a boła dlhá 709 kilometrov so 375 meranými kilometrami. A bola to opäť veľmi ťažká skúška plná kamenných trialových pasáží.

11.01.2021 20:17
Jantar Team Foto:
Jantar Team na Dakare.
debata

David Pabiška uzavrel maratónsky etapu 38. miestom a v celkovom poradí drží 37. priečku. V poradí Original by Motul došiel David etapu na 5. mieste a rovnaká priečka mu patrí aj v celkovom hodnotení kategórie.

"Dneska som spokojný, tempo bolo skvelé. Išiel som svoje maximum. Ráno bola hrozná zima, v cieli už zase cez 30 stupňov, takže to bolo náročné. Motorka dostala pekne zabrať.

Zišli sme sa s Milanom Engelom, Romanom Krejčím a ešte ďalšími jazdcami a bolo to veľmi pekné zvezenie. A hlavne sme v cieli maratónskej etapy, čo je dôležité. Pár ľudí malo problémy, tak uvidíme, kto zajtra nastúpi," povedal David Pabiška.

Celkové hodnotenie sa ale bude po dnešku meniť, lebo druhý muž priebežného hodnotenia OBM Maurizio Gerini, žiaľ, utrpel v etape zranenia.

Etapu síce došiel, ale z bivaku bol transportovaný do nemocnice s podozrením na vnútorné krvácanie a do zajtrajšie etapy celkom iste nenastúpi.

Včerajšie etapa sa vydarila Rudolfovi Lhotskému, dnes však prišiel výsledkový prepad, keď zajazdil 55. čas. Jeho výsledok bol značne ovplyvnený bolesťou zuba, ktorá ho postihla.

Na celkovej poradie a poradie v Original by Motul to vplyv nemalo a je stále v celkovom poradí na 48. mieste a na 9. pozíciu v Original by Motul.

"Včera to bolo super, užíval som si to, ale dnes to nešlo. Moc som sa nevyspal kvôli bolesti zubov, som pod práškami a nebolo mi dobre a veľmi som sa trápil v kameňoch.

Takže som radšej zvoľnil a to sa vyplatilo, pretože som v cieli a veľmi som v celkovom hodnotení nestratil.

Teraz sa musím postarať predovšetkým sám o seba, aby som zajtra odštartoval, nájsť v púšti zubára a snáď to dobre dopadne. Potom dám dohromady motorku, ktorá dnes dostala zabrať a snáď ostane aj nejaký čas na spánok," vravel Lhotský

Zajtra čaká na pretekárov okruhová skúška v okolí NeoM.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dakar 2021 #Jantar Team