Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Bez mechanikov. Jazdci Jantar Teamu si musia poradiť sami

Po dni voľna prišla na rad 742 kilometrov dlhá etapa z Hailu do Sakaki, ktorá bola vypísaná ako maratónska.

10.01.2021 19:42
Jantar Team Foto:
Jantar Team na Dakare 2021.
debata

Meraných bolo 471 kilometrov. V jej cieli nečakal na pretekárov štandardný bivak so sprievodnými tímami a mechanikmi.

Jazdci sú tak odkázaní sami na seba a servisné úkony na motocykloch smú vykonávať len s materiálom, ktorý si viezli v etape so sebou.

Etapa bola v prvých 100 kilometroch plná piesočných dún a organizátor sľuboval „jazdu ako na hojdačke“. Posledná časť bola naopak po rýchlych cestách a Pistache.

David Pabiška si drží tempo a rovnako ako v 6. etape si aj dnes vyjazdil 41. miesto. V celkovom poradí si o miesto polepšil a je 37. V poradí Original by Motul došiel etapu na 5. mieste a rovnaká priečka mu patrí aj v celkovom hodnotení kategórie.

"Na začiatku som si nasadil tempo, urobil som si aj nejaký náskok na súpera a išlo sa mi veľmi dobre. Ale potom sme prišli do dún, ktoré boli mäkšie ako tie z predchádzajú­cich dní.

V nich som urobil niekoľko školáckých chýb a dvakrát som spadol. Takže som bol na seba naštvaný a zvyšok etapy došiel v nastavenom tempe. Viac to dnes nešlo aj preto, že ma znovu rozboleli ruky a zápästia. Bude to ešte ťažké," vravel Pabiška.

Etapa sa vydarila Rudolfovi Lhotskému, ktorý si vyjazdil tohtoročné maximum, prvýkrát nazrel v etape do prvej päťdesiatky a skončil 48. a v celkovom poradí je na 49. mieste.

V Original by Motul sa vďaka etapovej 7. priečke vrátil do TOP 10 a je na 9. pozícii.

"Dnes mi to naozaj sadlo. Ráno pršalo a tak bol začiatok na ťažšom teréne. A od toho sa potom odvíjal celý deň. Od prvého do posledného kilometra sa mi išlo skvele, bez problémov. Sme v maratónskom bivaku, motorka je v poriadku a zajtra sa pokúsim výsledok zopakovať.

Po dojazde sme ešte s Davidom pomáhali Milanovi Engelovi so servisom. Mal problém s čerpadlom, tak sme vymýšľali, čo s tým. Nakoniec sa to podarilo dať provizórne dohromady a snáď Milan zajtra dôjde k mechanikom," uviedol Lhotský.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dakar 2021 #Jantar Team