Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez mechanikov. Jazdci Jantar Teamu si musia poradiť sami

Po dni voľna prišla na rad 742 kilometrov dlhá etapa z Hailu do Sakaki, ktorá bola vypísaná ako maratónska.

10.01.2021 19:42
Jantar Team Foto:
Jantar Team na Dakare 2021.
debata

Meraných bolo 471 kilometrov. V jej cieli nečakal na pretekárov štandardný bivak so sprievodnými tímami a mechanikmi.

Jazdci sú tak odkázaní sami na seba a servisné úkony na motocykloch smú vykonávať len s materiálom, ktorý si viezli v etape so sebou.

Etapa bola v prvých 100 kilometroch plná piesočných dún a organizátor sľuboval „jazdu ako na hojdačke“. Posledná časť bola naopak po rýchlych cestách a Pistache.

David Pabiška si drží tempo a rovnako ako v 6. etape si aj dnes vyjazdil 41. miesto. V celkovom poradí si o miesto polepšil a je 37. V poradí Original by Motul došiel etapu na 5. mieste a rovnaká priečka mu patrí aj v celkovom hodnotení kategórie.

"Na začiatku som si nasadil tempo, urobil som si aj nejaký náskok na súpera a išlo sa mi veľmi dobre. Ale potom sme prišli do dún, ktoré boli mäkšie ako tie z predchádzajú­cich dní.

V nich som urobil niekoľko školáckých chýb a dvakrát som spadol. Takže som bol na seba naštvaný a zvyšok etapy došiel v nastavenom tempe. Viac to dnes nešlo aj preto, že ma znovu rozboleli ruky a zápästia. Bude to ešte ťažké," vravel Pabiška.

Etapa sa vydarila Rudolfovi Lhotskému, ktorý si vyjazdil tohtoročné maximum, prvýkrát nazrel v etape do prvej päťdesiatky a skončil 48. a v celkovom poradí je na 49. mieste.

V Original by Motul sa vďaka etapovej 7. priečke vrátil do TOP 10 a je na 9. pozícii.

"Dnes mi to naozaj sadlo. Ráno pršalo a tak bol začiatok na ťažšom teréne. A od toho sa potom odvíjal celý deň. Od prvého do posledného kilometra sa mi išlo skvele, bez problémov. Sme v maratónskom bivaku, motorka je v poriadku a zajtra sa pokúsim výsledok zopakovať.

Po dojazde sme ešte s Davidom pomáhali Milanovi Engelovi so servisom. Mal problém s čerpadlom, tak sme vymýšľali, čo s tým. Nakoniec sa to podarilo dať provizórne dohromady a snáď Milan zajtra dôjde k mechanikom," uviedol Lhotský.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dakar 2021 #Jantar Team