Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jantar Team: Lhotský si chce splniť sny, Pabiškovi chýba samoštúdium

David Pabiška a Rudolf Lhotský dokončili prvých 6 etáp Dakaru 2021 a dnes majú voľný deň, ktorý trávia servisom motocyklov, regeneráciou a odpočinkom.

09.01.2021 15:05
Jantar Team Foto:
Jantar Team na Dakare.
debata

Preto je čas na hodnotenie prvej polovice pretekov.

David Pabiška je v celkovom hodnotení na 38. mieste a v poradí Original by Motul je na 5. pozícii.

"Som rád, že si môžeme oddýchnuť. Tých prvých 6 etáp bolo veľmi náročných, ale cítim sa fyzicky veľmi dobre.

V Original by Motul kategórii uzatváram TOP5, takže som spokojný, ale prví traja chalani idú rýchlo. Mali sme problém s výkonom motora, ktorý sme čiastočne odstránili, ale stále je tu plno jazdcov, ktorí nám na rovinkách unikajú.

Stále si bohužiaľ úplne nemôžem zvyknúť na roadbook, ktorý dostaneme až pred etapou a teda mi chýba večerné samoštúdium a úpravy. V ďalších etapách sa pokúsim svoje postavenie ešte vylepšiť, ak to bude len trochu možné. A veľa o tom napovie už ďalšia etapa, ktorá je vypísaná ako maratónska," vraví Pabiška.

Rudolf Lhotský je v celkovom poradí na 54. priečke a v poradí Original by Motul bez asistencie si drží 13. miesto.

"Zatiaľ idem na svoje najlepšie umiestnenie na Dakare, takže som samozrejme spokojný, ale ciele mám nastavené ešte trošku vyššie.

Prvá polovica pretekov bola ovplyvnená ľahkou zdravotné indispozíciou, kedy som mal opuchnuté oči, zrejme z nejakej alergickej reakcie a tiež som išiel na viac na istotu, pretože som spoznával špecifiká miestnych tratí a povrchov, na ktorých štartujem prvýkrát.

Mal som aj niekoľko menších pádov, našťastie bez vážnejších následkov.

V druhej polovici by som rád pridal a dostal sa do TOP 10 v kategórii a do prvej päťdesiatky v celkovom poradí. To by pre mňa bol splnený sen," tvrdí Lhotský.

Majiteľ tímu Ján Miloň k tomu dodáva:

"Sme v polovici a mám veľkú radosť, že sú obaja jazdci aj motorky bez väčších šrámov. Ruda si ide svoje tempo a výsledkovo sa blíži svojmu vysnívanému umiestneniU.

David je v TOP5, ale nechal si trochu odísť špičku kategórie Original by Motul a doháňať ich bude veľa zložité. Bude teda nutné ísť konzistentne a prípadne čakať na chyby druhých.

Druhá polovica bude možno ešte ťažšia, než tá prvá, čakajú nás etapy v horách s množstvom kamenia a určite budú hrať veľkú úlohu pneumatiky a ich manažment," myslí si Miloň.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dakar 2021 #Jantar Team