Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dakar je v polovici. Pabiška z Jantar Teamu je v top 5

Rely Dakar 2021 má za sebou skrátenú 6. etapu do Hailu, ktorá uzavrela prvú polovicu pretekov.

08.01.2021 16:12
Jantar Team Foto:
Jantar Team na Dakare.
debata

Zo 448 meraných kilometrov zostalo po včerajšom rozhodnutí organizátorov iba 347, ale aj tie dokonale preverili celé štartové pole.

Etapa bola piesočná s dunovými pasážami a náročnosťou, pri ktorej sa predpokladalo, že niektorí nedôjdu za svetla do cieľa a budú musieť bivakovať v púšti. Na dosiahnutie cieľa majú čas do zajtrajšej 14. hodiny.

Zajtra potom čaká na všetkých pretekárov voľný deň.

David Pabiška zajazdil v etape 41. čas a v celkovom poradí si po včerajšom skoku nahor o dve miesta pohoršil a je 38. V poradí Original by Motul došiel David etapu na 5. mieste a rovnaká priečka mu patrí aj v celkovom hodnotení kategórie.

„Dnes to nebolo úplne dobré. Etapa bola veľmi náročná a priznám sa, že tentoraz necítim ruky. Išiel som na svojom limite. Som rád, že som v bivaku, pretože deň voľna sa mi bude hodiť, aby som sa dal dokopy,“ vravel Pabiška.

Rudolf Lhotský zajazdil v etape 59. čas (14. Miesto v Original by Motul) a v celkovom poradí je na 54. priečke. V poradí Original by Motul si stále drží 13. miesto.

"Úprimne som veľmi rád, že usporiadateľ etapu skrátil o 100 kilometrov. Včera som došiel neskoro a než som dal dohromady motorku, bola polnoc. Išlo sa mi dobre, až na posledných 50 kilometrov.

Tie boli už rozryté od kamiónov a hlboké koľaje mi dávali zabrať i vzhľadom k veľkému mozolu, čo mám na ruke od 2. etapy. Motorka sa mi preto horšie ovláda. Podstatné je, že sme došli do Hailu a môžeme si zajtra odpočinúť. Vďaka všetkým, čo držia palce," vravel Lhotský.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dakar 2021 #Jantar Team