Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dlhý a vyčerpávajúci deň. Pabiška si však výrazne polepšil

Rely Dakar 2021 sa prehupla do svojej druhej tretiny 5. etapou, ktorá merala 795 kilometrov.

07.01.2021 17:47
Rudolf Lhotský Foto:
Rudolf Lhotský na Dakare.
debata

Meraný úsek z jednej polovice tvoril piesočný podklad vrátane dunových pasáží a z druhej tvrdý povrch s dĺžkou 456 kilometrov.

Etapa bola náročná nielen na jazdecké zručnosti, bola technická, ale zároveň aj navigačne zložitá. Všetci hovoria o najťažšej etape Dakaru v tomto ročníku.

David Pabiška finišoval v etape 35. a v celkovom poradí si výrazne polepšil na 36. priečku. V poradí Original by Motul došiel David etapu na 5. mieste a rovnaká priečka mu patrí aj v celkovom hodnotení kategórie.

"Zatiaľ som s účinkovaním spokojný, ale nachádzam tu aj rezervy, ktoré mi ukazujú súperi okolo mňa. Začiatok bol dnes veľa dobrý, pretože to bolo navigačne veľmi zložité, podarilo sa mi nájsť body relatívne rýchlo a do prvého kontrolného bodu a tancovačky som vošiel, keď tam ešte boli oveľa rýchlejší súperovi.

Nachádzal som sa okolo 20. miesta a jazdecky to bolo tiež v pohode. Ale po tancovačke všetci potrebovali dohnať tú navigačné stratu, ktorú mali a nasadili tempo, ktoré som nebol schopný akceptovať. Zaradil som sa na to svoje miesto a svoje tempo. Bolo to náročné na ruky, na fyzičku a mám obavu, aby dnes všetci došli do bivaku," uviedol Pabiška.

David Pabiška na trati 5. etapy Dakaru. Foto: Jantar Team
David Pabiška David Pabiška na trati 5. etapy Dakaru.

Rudolf Lhotský zajazdil v etape 59. najrýchlejší čas (15. miesto v Original by Motul) a v celkovom poradí je na 55. priečke. V poradí Original by Motul klesol na 13. pozíciu.

„Horšie etapu som na Dakare snáď nikdy nejazdil. Na začiatku som blúdil, nemohol som nájsť cestu späť. Ráno aj pršalo a piesok bol mokrý a po tom, čo nás začali predbiehať autá a kamióny, tak to bol očistec. Všetko bolo rozryté a išlo sa mi strašne zle. Etapu som išiel cez 8 hodín, takže to bol neskutočne dlhý a vyčerpávajúci deň,“ Lhotský.

Zajtra čaká na pretekárov posledná etapa pred dňom voľna do Hailu a dĺžkou bude takmer totožná s tou dnešnou – 792 kilometrov celkom a 448 kilometrov meraných.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rely Dakar #Dakar 2021 #Jantar Team