Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jantar Team si užil najdlhšiu etapu. Jeden z jazdcov však má problém s očami

Štvrtá, najdlhšia etapa Dakaru 2021, merala 856 kilometrov a bola etapou veľmi rýchlou.

06.01.2021 16:50
Jantar Team Foto:
Jantar Team počas štvrtej etapy.
debata

David Pabiška zajazdil v etape 37. čas (3. Miesto v Original by Motul) a v celkovom poradí poskočil na 43. priečku. V poradí Original by Motul mu patrí stále 6. miesto.

"Som spokojný, bolo to veľa rýchle, až občas nebezpečné. Desať kilometrov pred cieľom sme hľadali waypoint a musím priznať, že by som ho sám asi ťažko hľadal. Našťastie som bol v skupine, kde išiel aj Emanuel Gyenes a ten ho našiel bravúrne.

Trochu sme sa s ním zviezli, ale to k tomu patrí. Motorka ide, ale nemá tú maximálnu rýchlosť na ktorú som asi zvyknutý z minulých modelov, ale nevadí, som v cieli a to je teraz hlavné," povedal David Pabiška.

Rudolf Lhotský bol s etapou taktiež spokojný, ale má problémy so zrakom.

"Bolo to presne to čo mám rád, piesok, duny a minimum triale. Išlo sa mi naozaj skvele až do cca 100 km po tancovačke, kedy mi zaprášilo cestu auto a bohužiaľ som trafil strom, takže som ľahko zranil motorku, tak musím spravovať.

Fyzicky ma bohužiaľ limitujú oči. Dostal som nejakú alergiu, z okuliarov, alebo z helmy a som trochu opuchnutý.

Prášky našťastie zaberajú, aj keď ráno som toho veľa nevidel, vyzerám, ako vyzerám, ale idem ďalej a cítim sa dobre. Práce na motorke bude dnes dosť, tak dúfam, že sa aspoň chvíľu vyspíme," doplnil Lhotský

Rudolf Lhotský zajazdil v etape 55. čas (11. Miesto v Original by Motul) a v celkovom poradí poskočil na 53. priečku. V poradí Original by Motul mu patrí 9. miesto.

Zajtra čaká na pretekárov ďalších 795 kilometrov s meraným úsekom o dĺžke 456 km.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dakar 2021 #Jantar Team