Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skoré vstávanie i pády. Jazdci Jantar Teamu zvládli náročnú etapu

Prvá etapa Dakaru 2021 zaviedla účastníkov z Jeddahu do Bisho.

03.01.2021 17:50
Jantar Team Foto:
Jantar Team na Rely Dakar 2021.
debata

Prvá etapa Dakaru 2021 zaviedla účastníkov z Jeddahu do Bisho. Po 311 kilometroch spojovacej sekcie čakalo na pretekárov 277 meraných kilometrov, po nich nasledovalo už len 31-kilometrový prejazd do bivaku.

Vzhľadom k porcii kilometrov, ktoré usporiadateľ pripravil, bol štart na prejazd z Jeddahu naplánovaný pre prvé motocykle už po 4. hodine rannej. Na všetkých tak čakalo skoré vstávanie a dlhý presun.

Rýchlostný test bol plný nástrah a nejeden z jazdcov si vylámal zuby – či už na navigačných záludnostiach, alebo na veľmi náročných kamenistých trialových pasážach.

David Pabiška sa držal po celú etapu v priebežnom poradí okolo 40. miesta a okrem dvoch ľahkých pádov, pri ktorých aj prvýkrát vyskúšal funkčnosť nafukovacej vesty, nezaznamenal žiadny problém.

"Navigačne to bolo celkom zložité a po dvoch rokoch som sa stále hľadal. Potreboval som tiež otestovať, čo vydržia pneumatiky, ktorých máme v našej kategórii obmedzený počet, ale vydržali viac, než som čakal, tak snáď to bude dobré.

Kamenisté pasáže boli náročné, niekoľkokrát som spadol, ale nič sa mi našťastie nestalo, sme v bivaku a môžeme sa pustiť do servisu. S výsledkom som spokojný, ak budem każdý deň około 40. miesta, bude to fajn," hodnotil David Pabiška.

Nakoniec obsadil 38. miesto a v celkovom hodnotení mu patrí 37. priečka.

Rovnako ako David, nastupoval do dlhej dakarskej etapy Rudolf Lhotský po dvoch rokoch.

"Už som sa tešil, až to nastane. Na úvod to bola tá správna etapa so všetkým, čo k tomu patrí – ranné vstávanie, dlhý prejazd, ťažká navigácia, kamenisté úseky.

Prvýkrát som zažil prípravu roadbooku až 20 minút pred štartom a to je na mňa trochu hektické. Išlo sa mi ale dobre, veľmi som si to užil a radosť mi nekazí ani ľahký pád, pri ktorom som rozbil držiak na roadbook, takže idem meniť a opravovať," vravel Rudolf Lhotský.

Ten obsadil v etape 52. miesto a v celkovom hodnotení je 53.

V hodnotení jazdcov bez asistencie Original by Motul sa Pabiška usadil na 2. mieste (+4min 56s) a Lhotskému patrí 9. pozícia (+48 min 46 s).

V pondelok čaká na jazdcov spolu 682 kilometrov, z ktorých je 457 meraných.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dakar 2021 #Jantar Team