Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Nočná mora. Jazdcovi MotoGP predĺžili trest za doping na štyri roky

Taliansky motocyklista Andrea Iannone si za doping napokon odpyká až štvorročný dištanc.

10.11.2020 13:58
debata
Andrea Iannone na pódiu Veľkej ceny Aragónska v... Foto: SITA/AP, Jose Breton
Andrea Iannone Andrea Iannone na pódiu Veľkej ceny Aragónska v septembri 2018.

Rozhodol o tom Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne, ktorý riešil odvolanie športovca voči 18-mesačnému zákazu činnosti.

Tridsaťjedenročný Iannone mal v novembri 2019 pozitívny test na drostanolon a od Medzinárodnej motocyklovej federácie dostal dištanc na 18 mesiacov.

Športovec sa obhajoval tým, že zakázaná látka sa do jeho tela dostala pri požití kontaminovaného mäsa a odvolal sa na CAS. Vo Švajčiarsku však nepochodil a nútenú pauzu bude mať ešte dlhšiu, súťažiť nesmie do decembra 2023.

„Skupina sudcov prišla k záveru, že Andrea Iannone ani experti hodnoverne nepreukázali, že príčinou výskytu zakázanej látky bola konzumácia kontaminovaného mäsa v Malajzii,“ uvádza sa v správe CAS.

Iannone mal totiž pozitívny test na Veľkej cene Malajzie na okruhu v Sepangu počas pretekov kubatúry MotoGP.

Andrea Iannone doteraz vyhral iba jedny preteky MotoGP v kariére, podarilo sa mu to v roku 2016 na Veľkej cene Rakúska.

Márquez sa v tejto sezóne nevráti

Šesťnásobný majster sveta v MotoGP Marc Márquez zo Španielska vynechá záverečné dve podujatia tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta. V utorok o tom informoval jeho zamestnávateľ Hon­da.

Dvadsaťsedemročný motocyklista sa ešte nezotavil zo zranení, ktoré utrpel v prvých pretekoch sezóny. Na VC Jerezu si v júli zlomil ruku.

„Marcova rekonvalescencia pokračuje. Tím Repsol Honda Team môže potvrdiť, že už nebude štartovať do konca tejto sezóny a sústredí sa na rok 2021,“ citovala agentúra AFP z oficiálneho komuniké tímu.

debata chyba
Viac na túto tému: #doping #MotoGP #Andrea Iannone