Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nočná mora. Jazdcovi MotoGP predĺžili trest za doping na štyri roky

Taliansky motocyklista Andrea Iannone si za doping napokon odpyká až štvorročný dištanc.

10.11.2020 13:58
debata
Andrea Iannone na pódiu Veľkej ceny Aragónska v... Foto: SITA/AP, Jose Breton
Andrea Iannone Andrea Iannone na pódiu Veľkej ceny Aragónska v septembri 2018.

Rozhodol o tom Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne, ktorý riešil odvolanie športovca voči 18-mesačnému zákazu činnosti.

Tridsaťjedenročný Iannone mal v novembri 2019 pozitívny test na drostanolon a od Medzinárodnej motocyklovej federácie dostal dištanc na 18 mesiacov.

Športovec sa obhajoval tým, že zakázaná látka sa do jeho tela dostala pri požití kontaminovaného mäsa a odvolal sa na CAS. Vo Švajčiarsku však nepochodil a nútenú pauzu bude mať ešte dlhšiu, súťažiť nesmie do decembra 2023.

„Skupina sudcov prišla k záveru, že Andrea Iannone ani experti hodnoverne nepreukázali, že príčinou výskytu zakázanej látky bola konzumácia kontaminovaného mäsa v Malajzii,“ uvádza sa v správe CAS.

Iannone mal totiž pozitívny test na Veľkej cene Malajzie na okruhu v Sepangu počas pretekov kubatúry MotoGP.

Andrea Iannone doteraz vyhral iba jedny preteky MotoGP v kariére, podarilo sa mu to v roku 2016 na Veľkej cene Rakúska.

Márquez sa v tejto sezóne nevráti

Šesťnásobný majster sveta v MotoGP Marc Márquez zo Španielska vynechá záverečné dve podujatia tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta. V utorok o tom informoval jeho zamestnávateľ Hon­da.

Dvadsaťsedemročný motocyklista sa ešte nezotavil zo zranení, ktoré utrpel v prvých pretekoch sezóny. Na VC Jerezu si v júli zlomil ruku.

„Marcova rekonvalescencia pokračuje. Tím Repsol Honda Team môže potvrdiť, že už nebude štartovať do konca tejto sezóny a sústredí sa na rok 2021,“ citovala agentúra AFP z oficiálneho komuniké tímu.

debata chyba
Viac na túto tému: #doping #MotoGP #Andrea Iannone