Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Amok šialenca. Po súperovi v plnej rýchlosti hodil nárazník, v cieli sa strhla mela

Taliansky motokárový pretekár Luca Corberi cez víkend znechutil motošportový svet. Po odstúpení z finále majstrovstiev sveta ignoroval všetky bezpečnostné opatrenia, pristúpil k trati, kde prebiehali preteky a hodil nárazník do súpera Paola Ippolita. S týmto krajanom mal 23-ročný zúrivec predtým kolíziu.

06.10.2020 06:57
debata

Incident sa odohral na trati Lonato, ktorú vlastnia Corberiho rodičia.

Udalosť na pretekoch nebola jedinou poburujúcou z Corberiho strany. V padoku totiž fyzicky napadol Ippolita a asistoval mu pri tom ďalší muž. Podľa tamojších médií išlo o jeho otca:

Po tom, ako ho predvolali komisári, vraj vychladol a hneď ponúkol svoju licenciu.

„Chcel by som sa ospravedlniť motoristickej komunite za to, čo som urobil," uviedol s odstupom hodín po veľkej spŕške kritiky. Schytal ju aj od majstra sveta F1 Jensona Buttona.

„Neexistujú žiadne výhovorky, ktoré by vysvetlili, prečo som urobil taký hanebný čin. Počas svojej pätnásťročnej kariéry som nič také neurobil a dúfam, že nič také už v budúcnosti neuvidíme ani od nikoho iného," píše ďalej v stanovisku na sociálnych sieťach Corberi.

Vysvetľuje, že licenciu mu komisári vziať nemohli, takže fanúšikov, ktorí ich kritizovali za to, že to hneď neurobili, vyzval k zhovievavosti.

Corberi sa napokon rozhodol, že sa už nikdy nezúčastní na motoristickej súťaži.

"Moja rodina sa pohybuje v motokárach od roku 1985, tento šport sme videli rásť, taktiež sme videli jeho najlepšie a najhoršie stránky.

Túto udalosť si zapamätáme ako jednu z najhorších v našom športe a niečo, na čo sa nikdy nezabudne. Nežiadam o zhovievavosť, pretože si ju nezaslúžim. Budem súhlasiť so všetkými požadovanými trestmi," dodal.

Za porušenie pretekárskeho kódexu diskvalifikovali z pretekov nielen Corberiho aj Ippolita.

Najrýchlejší jazdci F1 (podľa výpočtov AWS) Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Alain Prost - 0,514 s.
debata chyba
Viac na túto tému: #motokáry #Luca Corberi