Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemci odtajnili, s kým rokuje Vettel. Za hanbu v Spielbergu vraj môže aj on

Nemecký pilot F1 Sebastian Vettel by mohol v nasledujúcej sezóne jazdiť za stajňu Racing Point.

14.07.2020 21:15
debata
VC Štajerska F1 s dominanciou Lewisa Hamilton Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Lewis Hamilton na líderskej pozícii na VC...

Podľa denníka Bild medzi oboma stranami už prebehli úvodné rokovania.

Štvornásobný majster sveta by podľa denníka mohol v tíme vymeniť Sergia Pereza, Mexičanov kontrakt totiž obsahuje klauzulu o predčasnom uvoľnení, ktorú musí vedenie aktivovať do 31. júla.

Druhý jazdec stajne je Kanaďan Lance Stroll, syn majoritného vlastníka tímu Lawrencea Strolla. Racing Point v nasledujúcej sezóne zmení meno na Aston Martin.

Sebastian Vettel. Foto: SITA/AP, Joan Monfort
Sebastian Vettel Sebastian Vettel.

Tridsaťtriročný Vettel bude na konci roka bez tímu, keďže Ferrari mu nepredĺžilo kontrakt. Jeho predchádzajúca stajňa Red Bull ako aj Mercedes, McLaren i Renault už oznámili, že pre neho nemajú miesto.

Vettel i Ferrari začali skrátenú sezónu katastrofálne. Na Veľkej cene Rakúska, prvom podujatí sezóny, skončil desiaty, uplynulú nedeľu na rovnakom mieste odstúpil krátko po štarte.

Dôvodom bola kolízia s tímovým kolegom Charlesom Leclercom v tretej zákrute. Monačana odrazil do vzduchu obrubník a pri dopade narazil do zadnej časti Vettelovho monopostu. Od 5. kola boli preteky bez talianskeho tímu.

Leclerc sa ospravedlnil, Vettel nazval predvedený výkon oboch jazdcov hanbou.

Bývalý pretekár Ferrari Eddie Irvine si myslí, že viniť netreba len o 11 rokov mladšieho pilota. Podiel Nemca na nehode vyjadril piatimi percentami.

„Problémom Vettela je to, že robí priveľa chýb. Za kolíziu síce môže predovšetkým Leclerc, no Vettel príliš otvoril dvere na útok,“ cituje Irvina Gazzetta dello Sport.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ferrari #Sebastian Vettel #Charles Leclerc